Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Ανακοίνωση Δήμου Βιάννου PDF Εκτύπωση

Μηνάς ΣταυρακάκηςΜε αφορμή την επανατύπωση του βιβλίου «Κρητικό Λεξιλόγιο» του Βιαννίτη κορυφαίου συγγραφέα και δημοσιογράφου Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης δήλωσε τα παρακάτω:

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και πιστεύω του συνόλου των δημοτών μας, Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και δημόσια τον κ. Περιφερειάρχη Αρναουτάκη Σταύρο τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μπαριτάκη Παύλο, την Πρόεδρο του Βλαχάκειου Πνευματικού Κέντρου Μαρία Χρηστάκη Χάμψα, τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση του δικαιώματος επανατύπωσης του βιβλίου και όλους όσους βοήθησαν για να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια.

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για την γλώσσα μας, που όπως εύστοχα έχει ειπωθεί, ότι «η γλώσσα μας είναι η ψυχή μας».

Τέτοιες ενέργειες αποτελούν παρακαταθήκη προς τις Νέες γενιές, γιατί διαφυλάσσουν την πολύτιμη κληρονομιά που μας αφήνουν με το έργο τους σπουδαίοι πρόγονοι μας.

Από τις αρχές του 2020, έτος συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τον θάνατο του Ιωάννη Κονδυλάκη, είχαμε ξεκινήσει ως Δημοτική Αρχή, να συζητάμε και να σχεδιάζουμε τις εκδηλώσεις που θα έπρεπε να υλοποιήσουμε.

Η απρόσμενη όμως σε όλους κατάσταση που προέκυψε λόγω της Πανδημίας δεν μας το επέτρεψε.

Ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι το 2021 με την συνεργασία όλων, και ιδιαίτερα με την Περιφέρεια Κρήτης η οποία προανήγγειλε και την συμμετοχή με εκπρόσωπο του Δήμου μας , στην Επιτροπή για την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, Συνεδρίων και ότι άλλο χρειαστεί, θα μπορέσουμε να τιμήσουμε όπως αρμόζει την μνήμη και το πολύ σπουδαίο και σημαντικό έργο του Ιωάννη Κονδυλάκη.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA