Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κοινωνική Δράση “Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ” Δήμος Βιάννου και Περιφέρεια Κρήτης
Κοινωνική Δράση “Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ” Δήμος Βιάννου και Περιφέρεια Κρήτης PDF Εκτύπωση
Ο Δήμος Βιάννου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Κοινωνικού Προγράμματος για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ξεκινά την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης με τίτλο «Η Προίκα του Μωρού».

Η δράση χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κρήτης και αποσκοπεί στην άμβλυνση της υλικής αποστέρησης, στον περιορισμό του κινδύνου φτώχειας των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος που θα διασφαλίζει την υγιεινή διαβίωση και την πλήρη ανάπτυξη των παιδιών.

Το πακέτο της «Προίκας του Μωρού», περιλαμβάνει δωρεάν καθορισμένα, βασικά είδη φροντίδας και υγιεινής των νεογέννητων βρεφών και συγκεκριμένα, ένα λίκνο, σετ σεντόνια λίκνου, κουβέρτα αγκαλιάς, σελτεδάκια, φορμάκια, εσώρουχα ολόσωμα, πάνες, λαβέτες, μπουρνουζοπετσέτες, σετ περιποίησης και ένα παιχνίδι ύπνου.

Ωφελούμενες της δράσης είναι οι γυναίκες κάτοικοι του Δήμου Βιάννου, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που θα γεννήσουν το έτος 2022 σε Δημόσιο Νοσοκομείο και η διανομή των βρεφικών ειδών θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης με τo Δήμο Βιάννου.

Οι ωφελούμενες μητέρες του ΚΕΑ μπορούν να απευθυνθούν στην Υπεύθυνη Υλοποίησης του Προγράμματος του Δήμου Βιάννου, κυρία Καραγιώργη Ελένη, στο 2895340177 για να ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σχετικά αρχεία

Αίτηση- Αρχείο pdf ( 910 KB)

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA