Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Διεξαγωγή Συνεδρίου με Θέμα: "Τα Πολεμικά Ολοκαυτώματα και ειδικά εκείνα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου"
Διεξαγωγή Συνεδρίου με Θέμα: "Τα Πολεμικά Ολοκαυτώματα και ειδικά εκείνα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου" PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2011, στην αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Βιάννο θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο με θέμα: « Τα Πολεμικά Ολοκαυτώματα και ειδικά εκείνα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου». Η ατζέντα του Συνεδρίου καθορίστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της στον Δημαρχείο Βιάννου.

Καθορίσθηκαν επίσης οι αρμοδιότητες των μελών της Επιτροπής, έτσι ώστε, το Συνέδριο να στεφτεί με επιτυχία. Στην έναρξη του Συνεδρίου, το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, έχει κληθεί, και εκτός απροόπτου, θα κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλλιπος Πετσάλνικος .

Τα κύρια ζητήματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου είναι:

  1. Η ανάδειξη των ιστορικών, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών διαστάσεων και συνεπειών των Ολοκαυτωμάτων, που διέπραξαν τα στρατεύματα κατοχής στη χώρα μας, παραβιάζοντας βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο.
  2. Η ιστορική, πολιτική και νομική τεκμηρίωση του αιτήματος διεκδίκησης των αποζημιώσεων προς τα θύματα της Ναζιστικής Κατοχής αλλά και του συνόλου των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα καθώς και η διατύπωση προτάσεων για την προώθηση της διεκδίκησής τους.
  3. Η ανάδειξη του κινδύνου από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας και η διατύπωση αιτήματος για την απαγόρευση της χρήσης πυρηνικών όπλων και τον περιορισμό της χρήσης της και για ειρηνικούς σκοπούς

Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος σημαντικοί Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και άλλοι ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών και της Νεολαίας του, μέλη και εκπρόσωποι Ενώσεων Θυμάτων και Μαρτυρικών Δήμων.

Αξιοσημείωτο γεγονός, αλλά και ευτυχής συγκυρία, είναι η σημαντική δίκη που θα γίνει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η δίκη, στην οποία εκδικάζονται οι απαιτήσεις των Θυμάτων του Διστόμου. Όπως είναι φυσικό, θα υπάρχει τεράστιο Εθνικό και διεθνές ενδιαφέρον για το ζήτημα των αποζημιώσεων και στο Συνέδριό μας.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA