Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπογραφή σύμβασης ««Συντηρήσεις ασφαλτικά τσιμεντοστρώσεις κατασκευή τεχνικών του Δήμου Βιάννου», προϋπολογισμού 1.100.000,00€.
Υπογραφή σύμβασης ««Συντηρήσεις ασφαλτικά τσιμεντοστρώσεις κατασκευή τεχνικών του Δήμου Βιάννου», προϋπολογισμού 1.100.000,00€. PDF Εκτύπωση
Άνω Βιάννος 21/03/2019

«Υπογραφή σύμβασης ««Συντηρήσεις ασφαλτικά τσιμεντοστρώσεις κατασκευή τεχνικών του Δήμου Βιάννου», προϋπολογισμού 1.100.000,00€»

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη υπογράφτηκε σήμερα στο Δημαρχείο Βιάννου, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συντηρήσεις ασφαλτικά τσιμεντοστρώσεις κατασκευή τεχνικών του Δήμου Βιάννου», προϋπολογισμού 1.100.000,00€. Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, παρουσία των Αντιδημάρχων Νικήτα Γιαμαλάκη, Μανώλη Αγαπουλάκη των Εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων Αριστομένη Συγγελάκη και Μηνά Σταυρακάκη των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Αμιρών, Αγίου Βασιλείου, Κεφαλοβρυσίου, Πεύκου, Μιλλιαράδων, Καλαμίου, Χόνδρου, Βαχού, καθώς και των στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.
Με το έργο αυτό ο Δήµος Βιάννου θα προχωρήσει σε ασφαλτοστρώσεις επισκευές - τσιμεντοστρώσεις δημοτικών οδών και συγκεκριμένα:
  • Ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών- κατασκευές φρεατίων ομβρίων και τσιμεντοστρώσεις εντός οικισµού Συκολόγου.
  • ∆ιαπλάτυνση - Ασφαλτόστρωση και επισκευή δημοτικών οδών οικισµού Κάτω Σύµης.
  • Κατασκευή τάφρου ασφαλτοστρωμένου δρόµου προς Ψαρή Φοράδα Συνδωνία και ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού προς περιοχή φάρος.
  • Ασφαλτόστρωση τσιµεντόδροµου και τσιμεντόστρωση δημοτικής οδού προς νεκροταφείο Αγίου Ιωάννη (πρώτο τμήμα) εντός οικισµού Κεφαλοβρυσίου.
  • Επισκευή ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού Κεφαλοβρύσι - Άγιος Βασίλειος.
  • Επισκευή ασφαλτόστρωση τμήματος δημοτικής οδού Άνω Βιάννου προς Γυµνάσιο Λύκειο Βιάννου.
  • Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού κατασκευή τσιμενταγωγού εντός οικισµών Χόνδρου και Περβόλας.
  • Ασφαλτόστρωση επισκευή δημοτικής οδού Έµπαρος - Μιλλιαράδων.
  • Τσιμεντοστρώσεις δημοτικής οδοποιίας ενός οικισμού Αµιρών.
  • Ασφαλτόστρωση και τσιμεντοστρώσεις δημοτικής οδοποιίας οικισµού Κρεββατά.
  • Νέα ασφαλτόστρωση χωματόδρομου οικισµών Άρβης-Νέας Άρβης.
  • Ασφαλτόστρωση επισκευή δημοτικής οδοποιίας από τον οικισµό Βαχού προς οικισµό Αµιρών.
  • Ασφαλτοστρώσεις κατασκευή τεχνικών και τσιμεντοστρώσεις δημοτικής οδοποιίας εντός οικισµού Πεύκου.
Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕ 571 µε αριθµό 2014ΣΕ57100004, σύµφωνα µε την υπ΄αρ. πρωτ. ∆ΟΥ/οικ. 4438/21-08-2017 απόφαση του Γ.Γ. Υποδομών, και από τη ΣΑΕΠ 002 µε αριθµό 2017ΕΠ00200003, σύµφωνα µε την υπ΄αρ. 118604/13-06-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με όλους τους Δήμους εξασφαλίζοντας τους πόρους για τα μικρά ή μεγαλύτερα έργα που υλοποιούνται σήμερα, κι αυτό παρά την περικοπή των ΚΑΠ που έχει υποστεί η Περιφέρεια από το κεντρικό κράτος. Σε ότι αφορά τον Δήμο Βιάννου υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία, ενώ όπως τόνισε αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα σε υποδομές στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου σε ότι ζητηθεί προκειμένου να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο που επιτελεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Τέλος ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγoνός πως ένας μικρός Δήμος υποστελεχωμένος με μικρή τεχνική υπηρεσία κατάφερε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην διεκδίκηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων χρηματοδότησης.
Ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε σχετικά: "Με την στήριξη και την Χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι ενέκριναν τις σχετικές πιστώσεις προχωράμε σε σημαντικές παρεμβάσεις σε οικισμούς του Δήμου μας που αφορούν τόσο αποκαταστάσεις και συντηρήσεις του υφιστάμενου δημοτικού οδικού δικτύου, όσο και σε νέες ασφαλτοστρώσεις οδών που εξυπηρετούν τις τοπικές μας κοινωνίες. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ Σταύρο Αρναουτάκη όπως και τον Υπουργό Υποδομών κο Χρήστο Σπίρτζη, που χρηματοδοτούν το σύνολο του προϋπολογισμού του έργου, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τόσο της Περιφέρειας Κρήτης όσο και του Υπουργείου. Οι παρεμβάσεις σε έργα υποδομών για τον Δήμο θα συνεχιστούν για όλο το 2019 αφού ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη πολλοί διαγωνισμοί και απομένουν τα διαδικαστικά που προβλέπονται από την νομοθεσία για την υπογραφή συμβάσεων. Πρόκειται για παρεμβάσεις που αφορούν όλους τους οικισμούς του Δήμου με μελέτες που υλοποίησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου την οποία και ευχαριστώ για το σημαντικό έργο που προσφέρει, παρά την έλλειψη προσωπικού και τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει με το θεσμικό πλαίσιο δημοπράτησης δημοσίων έργων".
 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA