Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ολοκλήρωση της δράσης μέσω του προγράμματος «Η Νεολαία Χτίζει το Μέλλον», στον Δήμο Βιάννου
Ολοκλήρωση της δράσης μέσω του προγράμματος «Η Νεολαία Χτίζει το Μέλλον», στον Δήμο Βιάννου PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 07-05-2015

 

Επίσκεψη στον χώρο των εργασιών που υλοποιείται η δράση για το 2015 του προγράμματος «Η Νεολαία Χτίζει το Μέλλον», πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπερειφερειάρχης Ηρακλείου κος Ευριπίδης Κουκιαδάκης μαζί με τον ειδικό του συνεργάτη κο Χρήστο Δοριάκη.

Η παρέμβαση που ξεκίνησε στις 27 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 08 Μαΐου αφορά την διάνοιξη του παλιού μονοπατιού από την Άνω Βιάννο στο Λουτράκι και την Πηγή Γαμπριγιέλε, όπου έγινε ο καθαρισμός και αποκατάσταση της πρόσβασης στον χώρο της πηγής, καθώς και ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου.Στις εργασίες συμμετείχε ενεργά και ο Πολιτιστικός Συλλόγου Άνω Βιάννου με συντονιστή τον δραστήριο Πρόεδρο του κο Γιώργο Λουλάκη. Ο Αντιπερειφερειάρχης προσέφερε αναμνηστικά δώρα σε όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση της δράσης, ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο Βιάννου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο θα προχωρήσουν σε ανάθεση αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάδειξη του χώρου.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Η Νεολαία Χτίζει το Μέλλον - Διεθνείς Συναντήσεις Νέων σε Τόπους Μνήμης ανά την Ευρώπη» στοχεύει να φέρει σε επαφή νέους από όλη την Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή υλοποιείται σε έξι μέρη στην Ευρώπη όπου τα γερμανικά στρατεύματα διέπραξαν εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ αυτών από το 2010 και η Βιάννος. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωκοινοβουλίου, και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια της Ρηνανίας. Από γερμανικής πλευράς συμμετείχαν ως υπεύθυνοι του προγράμματος ο κ. Κλάους Νερτεσχόιζερ (Klaus Nörteshäuser) της ΤΕΔΚ Ρηνανίας (Landschaftsverband Rheinland - LVR), καθώς και η κα. Αντρέα Σάφελντ (Andrea Schaffeld) και ο κ. Φίλιπ Χάρτβιχ (Philipp Hartwig).

Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος τα παιδιά από το Λύκειο Βιάννου θα επισκεφτούν την Περιφέρεια της Ρηνανίας τον προσεχή Δεκέμβριο. Πέρα από αυτόν τον εκπαιδευτικό στόχο που αφορά τα ίδια τα παιδιά, πρωταρχικής σημασίας είναι και η άμεση επαφή με συνομήλικους από τις άλλες χώρες, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος. Ανάλογα με την χώρα που πηγαίνουν και τα επιμέρους εκπαιδευτικά συστήματα, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κοινή εργασία πάνω στο έργο που υλοποιούν οι νέοι από τη Γερμανία, αλλά και κάποια άλλη καλλιτεχνική ή εκπαιδευτική δραστηριότητα και, φυσικά, δράσεις αναψυχής όπως είναι ο αθλητισμός.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA