Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Μεγάλο έργο θα συνδέει Ηράκλειο, Αρκαλοχώρι, Βιάννο και Ιεράπετρα
Μεγάλο έργο θα συνδέει Ηράκλειο, Αρκαλοχώρι, Βιάννο και Ιεράπετρα PDF Print
Άνω Βιάννος 06/07/2018

O Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την προκήρυξη για την «κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου και της παράκαμψης Αρκαλοχωρίου» που βρίσκεται δυτικά - νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου. Πρόκειται για το οδικό έργο που αποκαθιστά τη συνέχεια του δρόμου Ηράκλειο - Βιάννος στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου ύψους 12,5 εκ. ευρώ.

Για εξαιρετικά σημαντικό έργο έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης, ανακοινώνοντας πως «τέλος Αυγούστου θα έχουμε τον ανάδοχο», αφού η καταληκτήρια ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 24η Αυγούστου, ενώ το άνοιγμα των φακέλων θα γίνει στις 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό αναμένεται «μέχρι τέλος του έτους να έχουν κλείσει όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες και το νέο έτος να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που συνδέει Ηράκλειο - Αρκαλοχώρι, Βιάννο και Ιεράπετρα. Παράλληλα προετοιμάζεται και μία μελέτη για το τμήμα μετά το Αρκαλοχώρι προς τη Βιάννο ώστε να ολοκληρωθεί ο σημαντικός άξονας για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Για «έργο ζωής που επιτέλους δρομολογείται», μίλησε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας. «Το περίμενε όλη η τοπική κοινωνία και ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη που δρομολόγησε και ενέταξε στο ΕΣΠΑ αυτό το έργο. Περιμένουμε μέσα στο 2019 να ξεκινήσει», τόνισε ο κ. Καλογεράκης, υπογραμμίζοντας πως με το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμιστεί και η οδική ασφάλεια στην περιοχή αφού είχαν καταγραφεί πολλά τροχαία συμβάντα.

Το έργο χωροθετείται δυτικά - νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, προκειμένου να εξυπηρετήσει την αναβάθμιση της σύνδεσης του Αρκαλοχωρίου με το Ηράκλειο και τη Βιάννο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βιάννου υπογράμμισε πως πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο που εξυπηρετεί τους πολίτες στον άξονα Ηράκλειο - Βιάννος - Ιεράπετρα αλλά και τους επισκέπτες στη νότια Κρήτη. «Το αναμέναμε και ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη που ωρίμασε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις μελέτες, εξασφάλισε τις πιστώσεις και το ενέταξε στο ΕΣΠΑ ώστε να ξεκινήσει το 2019. Είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο της περιοχής και με τη μελέτη που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια και για το τμήμα Καραβάδο - Βιάννος ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί ο κάθετος οδικός άξονας από το Ηράκλειο έως τη Βιάννο», τόνισε ο κ. Μπαριτάκης.

Παρόντες στην υπογραφή της προκήρυξης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κ. Νίκος Ξυλούρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πιτσούλης, οι Δήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Μινώα κ. Γιάννης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρκαλοχωρίου κ. Αντώνης Χρηστάκης καθώς και το στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιώνκ. Μιχάλης Ψαρουδάκης.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA