Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Ανακοίνωση Δήμου Βιάννου
Ανακοίνωση Δήμου Βιάννου PDF Print

Ενημερώνουμε τις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Βιάννου ο οποίος λόγω του σεισμού έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ότι:

Τη Δευτέρα 18 Οκτώβριου ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την εκτίμηση των ζημιών στις επιχειρήσεις, από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου

 

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την εκτίμηση των ζημιών στις επιχειρήσεις, από το σεισμικό φαινόμενο της 27ης Σεπτεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Οι αυτοψίες θα πραγματοποιηθούν στις επιχειρήσεις για τις οποίες έχει υποβληθεί σχετική αίτηση μέχρι σήμερα. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει αίτημα θα ενημερώνονται τηλεφωνικά από την υπηρεσία μας, προκειμένου να προγραμματίζουν το ραντεβού με το κλιμάκιο που είναι αρμόδιο για την εκτίμηση των ζημιών.

Τονίζεται, παράλληλα, ότι η διαδικασία για την υποβολή σχετικής αίτησης συνεχίζεται κανονικά, καθώς οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που έχουν ζημιές μπορούν να:αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση που επισυνάπτεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (το ΣΧΕΔΙΟ ΑΙΤΗΣΗΣ επισυνάπτεται) και στην συνέχεια σκαναρισμένη στο email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2813-410205 και 202 (γραφείο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου).

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εφόσον η επιχείρηση δραστηριοποιείται σε περιοχή που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υποβάλλουν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.arogi.gov.gr στη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να τους χορηγηθεί ενίσχυση πρώτης αρωγής (ο ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΩΓΗΣ επισυνάπτεται).

Σε περίπτωση που αδυνατούν να χειριστούν την πλατφόρμα, δύναται, κατά την ημέρα της αυτοψίας και εφόσον γνωρίζουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet, τα στοιχεία για το ακίνητο που έχει πληγεί (διεύθυνση, χρήση, καταλληλότητα κτιρίου για χρήση κλπ) και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (iban), η επιτροπή αυτοψίας να συνδράμει στην υποβολή της αίτησης.

 

Ιδιαίτερες επισημάνσεις

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση πληγείσας επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης, πριν να προχωρήσει στην αποκατάσταση, πρέπει να αποτυπώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το μέγεθος της καταστροφής (φωτογραφίες, βίντεο, κατεστραμμένα δομικά στοιχεία, εμπορεύματα και πρώτες ύλες), καθώς και να διατηρήσει κατά το δυνατόν τα κατεστραμμένα υλικά και αγαθά, ώστε να είναι διαθέσιμα στην αρμόδια επιτροπή που θα έρθει να ελέγξει την επιχείρηση του.

Προσοχή, οι επιχειρήσεις πρέπει να ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα την ημέρα που συνέβη το σεισμικό φαινόμενο και συνεχίζουν να λειτουργούν (με το ίδιο ΑΦΜ) κατά το χρόνο καταβολής της επιχορήγησης.

Οι δικαιούχοι επιχορήγησης είναι:

· βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες,

· εμπορικά καταστήματα,

· αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ανήκουν οι γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες ανήκουν σε ένα ή περισσότερα φυσικά πρόσωπα ή και σε νομικά πρόσωπα.

· μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς,

· επιχειρήσεις που ασκούν νόμιμη οικονομική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων και των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση ή εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

· Στις επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται και οι δημόσιες επιχειρήσεις, δημοτικές ή κοινοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις, ανώνυμες εταιρείες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

· Επισυναπτόμενα

1.Αίτηση

2.Οδηγός χρήσης για την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.arogi.gov.gr

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA