Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Ένταξη Νέου Έργου στο ΟΣΑΠΥ του Δήμου Βιάννου
Ένταξη Νέου Έργου στο ΟΣΑΠΥ του Δήμου Βιάννου PDF Print
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΤΗΛ: 2895340177
Άνω Βιάνννος 19-02-2013

Δελτίο τύπου

Άλλο ένα νέο έργο του Δήμου Βιάννου συνολικού με προϋπολογισμό 156.000,00 ευρώ, εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση τού Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων.

Το έργο έχει τίτλο «Ανάδειξη - Σήμανση Δομικών Στοιχείων Πεύκου (συνοικισμός Ανοικοδόμησης και παλαιό Δημοτικό Σχολείο συνοικισμού Μιλλιαράδω» και περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο ΟΣΑΠΥ του Δήμου Βιάννου.

Το έργο αφορά στα παρακάτω:

Α) Την Ανάδειξη - ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του συνοικισμού Μιλλιαράδω Πεύκου με την αποκατάσταση των παραδοσιακών δομικών στοιχείων του (παλαιά κρήνη, λιθοδομές κλπ).

Β) Την ανάδειξη - σήμανση χώρου στάσης στον εγκαταλελειμμένο συνοικισμό Ανοικοδόμησης που κατασκευάστηκε μετά τον πόλεμο και που αποτελεί ένα σημαντικό τεκμήριο της Ιστορικής μνήμης της περιοχής της Βιάννου γιατί συνδέεται άρρηκτα με την καταστροφή της Βιάννου από τους Ναζί κατακτητές του Β΄παγκοσμίου πολέμου.

Γ) Την αποκατάσταση - επανάχρηση του παλαιού δημοτικού Σχολείου Μηλλιαράδω Πεύκου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, (τοπικών προϊόντων, εικαστικά γεγονότα κλπ), και θα φιλοξενεί μόνιμο υλικό για την φύση και τον πολιτισμό της περιοχής.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA