Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Επίσκεψη των μαθητών της Α τάξης του Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας στον Δήμο Βιάννου
Επίσκεψη των μαθητών της Α τάξης του Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας στον Δήμο Βιάννου PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 09-12-2015

Δελτίο τύπου

Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, στο οποίο βρέθηκαν οι μαθητές της Α τάξεως του Γενικού Λυκείου της Αγίας Βαρβάρας από τον Δήμο Γόρτυνας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους.

 Τα παιδιά επισκέφθηκαν αρχικά τον χώρο του πανδημοτικού Ηρώου στο Σελί Αμιρών που είναι αφιερωμένο στους αντιστασιακούς αγώνες των Βιαννιτών που εκτελέσθηκαν στην περίοδο της κατοχής και συμβολίζει την ελπίδα προς την Ανάσταση και την Ελευθερία. Στην συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν το Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου όπου τα υποδέχθηκε και ξενάγησε ο Δήμαρχος κος Παύλος Μπαριτάκης που αναφέρθηκε στο ιστορικό του ολοκαυτώματος και στα γεγονότα του μαύρου Σεπτέμβρη του 1943. Είναι καθήκον μας τόνισε ο Δήμαρχος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη γιατί λαός χωρίς μνήμη, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει το παρελθόν του. Στα παιδιά έγινε η προβολή ταινίας όπου έχουν καταγραφεί οι μαρτυρίες από επιζώντες των εκτελέσεων με την περιγραφή των γεγονότων όπως αυτοί τα έζησαν τότε ως μικρά παιδιά, αλλά και τις συνέπειες και τις κακουχίες που υπέστησαν μετά τα γεγονότα, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και αφορούσαν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους καθηγητές, που επέλεξαν να εντάξουν στο πρόγραμμα των σχολικών εκδρομών τους την επίσκεψη τους στον Μαρτυρικό Δήμο Βιάννου, και ευχήθηκε το παράδειγμα τους να ακολουθήσουν και αλλά σχολεία από ολόκληρη την Κρήτη.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA