Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Συνάντηση στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης με αντικείμενο «Έρευνα- Μελέτη σκοπιμότητας για την Εφαρμογή του Μέτρου του Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net-Metering) και του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Virtual Net-Metering) στην Περιφέρεια Κρήτης κα
Συνάντηση στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης με αντικείμενο «Έρευνα- Μελέτη σκοπιμότητας για την Εφαρμογή του Μέτρου του Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net-Metering) και του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Virtual Net-Metering) στην Περιφέρεια Κρήτης κα PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Άνω Βιάννος 15-01-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τους υπεύθυνους του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης με όλους του Δήμους της Κρήτης με αντικείμενο την «Έρευνα- Μελέτη σκοπιμότητας για την Εφαρμογή του Μέτρου του Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net-Metering) και του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Virtual Net-Metering) στην Περιφέρεια Κρήτης και στους Δήμους της Κρήτης», έγινε στο Δημαρχείο Βιάννου με σκοπό τις προτάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας που θα περιλάβει η ερευνητική ομάδα στο πρόταση της για τον Δήμο Βιάννου. Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, οι Αντιδήμαρχοι Νικήτας Γιαμαλάκης και Μανώλης Αγαπουλάκης καθώς και η υπεύθυνη για το πρόγραμμα Ελευθερία Χατζάκη, ενώ για το ΤΕΙ ο κος Μανώλης Τζανιδάκης η κα Μαριάνθη Βουμβουλάκη και ο κος Μανώλης Ζερβάκης.

Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης περιλαμβάνει την εκτέλεση ερευνητικών εργασιών, για την βιώσιμη επίλυση του προβλήματος της κατανάλωσης ενέργειας στην Περιφέρεια Κρήτης και στους Δήμους της Κρήτης. Το σύνολο των απαιτούμενων ενεργειών θα εκτελεσθούν από διεπιστημονική ομάδα του ΤΕΙ Κρήτης, η οποία θα αποτελείται από μέλη Δ.Ε.Π. του Ιδρύματος αλλά και μέλη Δ.Ε.Π. άλλων ιδρυμάτων καθώς και από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Μέσα από το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο θα διερευνηθεί η δυνατότητα, αλλά και η ωφέλεια από την υλοποίηση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιφέρεια Κρήτης και στους Δήμους της Κρήτης, στα πλαίσια τόσο της Υπουργικής Απόφασης «Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών από αυτοπαραγωγούς με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού ή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού σύμφωνα με το άρθρου 14Α του ν. 3468/2006», (Αριθμ. ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/ οικ.175067, 5/5/2017), όσο και τη νομοθεσία του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων - Ενεργειακών Συνεταιρισμών στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Βιάννου τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας που αξιοποιώντας το έμπειρο στελεχιακό και ερευνητικό προσωπικό του ΤΕΙ Κρήτης δίνει τη δυνατότητα να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τις ενεργειακές παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουνε έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε πόρους από την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος όπως αναφέρθηκε όλες οι προτάσεις θα είναι σε συμφωνία με τις προδιαγραφές που ορίζονται στον σχετικό οδηγό του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) που αφορά στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε εγκαταστάσεις υποδομής των ΟΤΑ Α΄ & Β΄ Βαθμού και ΝΠΔΔ μέσω εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA