Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Ενημέρωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2018
Ενημέρωση από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2018 PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Άνω Βιάννος 17-04-2018

Αρ. πρωτ.:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεδομένου ότι διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο 2018, η οποία άρχισε στις 10 Απριλίου και θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου, ο Δήμος Βιάννου υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων των οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, ότι υποχρεούνται να τους καθαρίσουν από ξερή βλάστηση, απορρίμματα και οποιοδήποτε άλλο υλικό ή αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή την ταχεία εξάπλωσή της.
Επειδή εφέτος ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος, ο Δήμος Βιάννου προσβλέπει στην άμεση ανταπόκριση των πολιτών προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 2895 3 40159.
Για να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς υπενθυμίζεται ότι:
Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου:
  • Δεν επιτρέπεται η καύση ξερής βλάστησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών καθώς και οι υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Δεν επιτρέπεται η καύση απορριμμάτων καθ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Δεν επιτρέπεται η εγκατάλειψη απορριμμάτων σε υπαίθριους χώρους , η παρουσία απορριμμάτων σε περιοχές με ξερή βλάστη και υπό τις κλιματικές συνθήκες του καλοκαιριού δημιουργεί κίνδυνο ανάφλεξης.
  • Δεν επιτρέπεται η απόρριψή αναμένου τσιγάρου σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είναι σε κίνηση.
  • Σε περιόδους υψηλού κινδύνου εκδίδονται απαγορευτικά πρόσβασης σε ευαίσθητες περιοχές τα οποία θα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά.
  • Οι ιδιοκτησίες θα πρέπει να καθαριστούν από ξερή βλάστηση, απορρίμματα και οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό ή αντικείμενο.
  • Εφόσον αντιληφτείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Γιαμαλάκης Νικήτας

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA