Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Τοποθέτηση του Δημάρχου Βιάννου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε
Τοποθέτηση του Δημάρχου Βιάννου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε PDF Print
Άνω Βιάννος 25/04/2018
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και στο κοινό συνέδριο με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος για θεσμικά οικονομικά και γενικότερα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης συμμετείχε ο Δήμαρχος Βιάννου, κ Παύλος Μπαριτάκης.
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε για τα προβλήματα των ορεινών και περιφερειακών Δήμων της Χώρας που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες σε σχέση με τους μεγάλους αστικούς Δήμους, ενώ η κατανομή των ΚΑΠ και ΣΑΤΑ δεν λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες, όπως τα δίκτυα ύδρευσης, την αγροτική οδοποιία, τα δίκτυα άρδευσης, τα αντλιοστάσια, τις μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στους οικισμούς, την υποστελεχωσή τους κλπ, σε ένα σύστημα που κατανέμει τους πόρους μόνο με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι στόχοι ενός ενιαίου διοικητικού συστήματος θα πρέπει να είναι:
  • Η επίτευξη της αποτελεσματικότητας στον προγραμματισμό και τη λειτουργία του συστήματος που προϋποθέτει τη διαλειτουργικότητα και τις ισχυρές διαδραστικές σχέσεις των τριών επιπέδων της δημόσιας διοίκησης και δημιουργεί οικονομίες κλίμακας.
  • Ο σεβασμός της άμεσης πολιτικής νομιμοποίησης και της συνταγματικά κατοχυρωμένης οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. που προϋποθέτει τη δημοκρατική λειτουργία του συστήματος.
  • Η διασφάλιση των αρχών της εταιρικής σχέσης και επικουρικότητας.
  • Η προώθηση της αποκέντρωσης ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή εγγύτητα παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, όπου κι αν αυτοί κατοικούν, και με τρόπο που να διασφαλίζεται η ίδια ποιότητα προσβασιμότητα και καθολικότητά του.
 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA