Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανακοίνωση Δήμου Βιάννου για την Εκδήλωση της 77ης Επετείου του Ολοκαυτώματος Βιάννου
Ανακοίνωση Δήμου Βιάννου για την Εκδήλωση της 77ης Επετείου του Ολοκαυτώματος Βιάννου PDF Εκτύπωση

 

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος, κάτω από την σκιά των αυστηρών μέτρων προστασίας από τον covid-19 που ισχύουν για την Π.Ε. Ηρακλείου.

Στην θέση Σελί Αμιρών το πρωί τελέστηκε Δοξολογία-Τρισάγιο στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλου, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Ιεράπετρας, του εκπροσώπου του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, κομμάτων, της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου, της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Στην συνέχεια ακολούθησε Προσκλητήριο Νεκρών και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Κεντρικός ομιλητής για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος ήταν ο Συγγραφέας-Ιστορικός Ερευνητής Γιώργος Παναγιωτάκης.

Ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε σχετικά:

Σήμερα όπως κάθε χρόνο τιμούμε τους προγόνους μας που εκτελέστηκαν από τους φασίστες κατακτητές τον Σεπτέμβρη του 1943. Η θυσία τους μας αφήνει βαριά παρακαταθήκη για συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση της Πατρίδας όποτε και αν χρειαστεί. Η θυσία των κατοίκων της Βιάννου παραμένει βαθιά στη μνήμη μας και κρατάει ζωντανή την απέχθεια μας προς τον Φασισμό και τις θηριωδίες που διέπραξε. Το μήνυμα του ολοκαυτώματος μας εμπνέει για την υπεράσπιση της Ειρήνης , της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης. Ο αγώνας για την τελική δικαίωση των θυμάτων της Βιάννου και ολόκληρης της Χώρας συνεχίζεται.

 

έλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε επισκέπτη στον Δήμο μας, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση κάτω από τις σημερινές συνθήκες και ελπίζουμε ότι στην επόμενη επέτειο μέσα σε διαφορετικές και καλύτερες συνθήκες θα μας δοθεί η δυνατότητα περισσότερων δράσεων και καλύτερης φιλοξενίας.

 

 

Click image to open!
Click image to open!
 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA