Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνάντηση Δημάρχου Βιάννου με την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
Συνάντηση Δημάρχου Βιάννου με την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης PDF Εκτύπωση
Άνω Βιάννος 12/11/2018

Ενημερωτική συνάντηση για το φράγμα Αμιρών Αγίου Βασιλείου

Συνάντηση για το φράγμα Αμιρών - Αγίου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μεταξύ της Συντονίστριας, κας Κοζυράκη Μαρίας του Δημάρχου Βιάννου, κ. Μπαριτάκη Παύλου, και του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτη Βαρδάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαδικασία έκδοσης των περιβαλλοντικών όρων του φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου από τη αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την κα Κοζυράκη ήδη ολοκληρώνονται οι απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες που έχει διαβιβασθεί ο φάκελος και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων, αφού απομένει η γνωμάτευση της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου η οποία και αναμένεται εντός του Νοεμβρίου. Με την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων το έργο μετά από σαράντα και πλέον χρόνια διαδικασιών για πρώτη φορά θα είναι ώριμο για χρηματοδότηση.

Ο Δήμαρχος Βιάννου ευχαρίστησε την κα Κοζυράκη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης για τις ενέργειες τους ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έκδοση των περιβαλλοντικών όρων. Μάλιστα τόνισε ότι μετά την έκδοση τους ο Περιφερειάρχης κος Αρναουτάκης έχει διασφαλίσει το ποσό των 2.500.000 ευρώ που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης που έχουν αναλάβει την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου.

Τέλος ευχαρίστησε τον Βουλευτή Ηρακλείου κο Βαρδάκη Σωκράτη για την προσπάθεια που καταβάλει για ένα τόσο χρήσιμο και σημαντικό έργο στον Δήμο Βιάννου.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA