Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπογραφή Σύμβασης Κατασκευής Αποχετευτικού Δικτύου – Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Αφρατίου Δήμου Βιάννου
Υπογραφή Σύμβασης Κατασκευής Αποχετευτικού Δικτύου – Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Αφρατίου Δήμου Βιάννου PDF Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Άνω Βιάννος 27-06-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή Σύμβασης Κατασκευής Αποχετευτικού Δικτύου - Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Αφρατίου Δήμου Βιάννου

Ξεκινά η κατασκευή των Δικτύων Αποχέτευσης και της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Οικισμού Αφρατίου προϋπολογισμού 760.473,26 €, τη σύμβαση υλοποίησης των οποίων υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης στο Αφρατί, με την παρουσία των Αντιδημάρχων Νικήτα Γιαμαλάκη και Μανόλη Αγαπουλάκη, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Κουναλάκη αλλά και των κατοίκων του χωριού.

Το έργο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών θα εκτελεστεί στον οικισμό Αφρατί του Δήμου Βιάννου και αφορά την εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών με φυσικά συστήματα. Ο σχεδιασμός των εγκαταστάσεων έγινε με προοπτική 40ετίας και με πληθυσμό σχεδιασμού 250 κατοίκων.

Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωση του ανάφερε. Οι οικισμός Αφρατίου αποκτά ένα νέο σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό με αποχετευτικό δίκτυο, που αποτελούν την βασική προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Με δεδομένο και το γεγονός ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη, αλλά και η συνέπεια και συνεργασία της κατασκευάστριας εταιρείας αποτελούν εγγύηση για την παράδοση του έργου μέσα στο χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται από τη σύμβαση. Ζητάμε τη συνδρομή και την κατανόηση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Αφρατίου σε όλη την διάρκεια κατασκευής του έργου.

Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κο Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης για την συνεργασία τους που αφορά στην ένταξη και υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, το έργο αποτελείται από δύο επιμέρους τμήματα.

1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ 1ου ΥΠΟΕΡΓΟΥ:

Η προτεινόμενη μονάδα θα αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα:

 • Φρεάτιο εσχαρισμού
 • Μετρητής Παροχής
 • Πρωτοβάθμια επεξεργασία με τη χρήση σηπτικής δεξαμενής
 • Δεξαμενή τροφοδοσίας χαλικόφιλτρων με αντλιοστάσιο
 • Δευτεροβάθμια επεξεργασία με τη χρήση χαλικόφιλτρων με ανακυκλοφορία
 • Τεχνητός υγροβιότοπος επιφανειακής ροής, που εξασφαλίζει τη δυνατότητα αποθήκευσης της εκροής για 3 μέρες
 • Απολύμανση της εκροής με διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου
 • Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος
 • Λοιπά έργα υποδομής (διαμόρφωση χώρου, περίφραξη, ύδρευση,ηλεκτροφωτισμός).
 • Εξωτερικό δίκτυο που αποτελείται από το δίκτυο μεταφοράς ακαθάρτων με διατομή Φ250mm. Ο κεντρικός συλλεκτήρας ακαθάρτων (Α) οδεύει εκτός των ορίων των οικισμών και καταλήγει στην σηπτική δεξαμενή.
 • Κατασκευή του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου με πλαστικούς σωλήνες από PVC σειράς 41 διατομής Φ200 και Φ250 συνολικού μήκους 2.818,67 μέτρων.

2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ 2ου ΥΠΟΕΡΓΟΥ:

Αφορά την σύνδεση της εγκατάστασης με τα δίκτυα της ΔΕΗ.

Το έργο «επεξεργασία υδάτων (λύματα) οικισμού Αφρατίου», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Υπογραφή Σύμβασης Κατασκευής Αποχετευτικού Δικτύου – Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Αφρατίου Δήμου Βιάννου

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA