Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπογραφή Σύμβασης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από την πυρκαγιά στις 30-7-2012 6⁰ Υποέργο αποκατάσταση λειτουργίας γεώτρησης στην θέση Μελισσοχάρακο».
Υπογραφή Σύμβασης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από την πυρκαγιά στις 30-7-2012 6⁰ Υποέργο αποκατάσταση λειτουργίας γεώτρησης στην θέση Μελισσοχάρακο». PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 11-04-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή Σύμβασης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από την πυρκαγιά στις 30-7-2012 6⁰ Υποέργο αποκατάσταση λειτουργίας γεώτρησης στην θέση Μελισσοχάρακο».

Υπογράφτηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Βιάννου κο Παύλο Μπαριτάκη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση γεώτρησης Μελισσοχάρακου στην Τ.Κ. Χόνδρου , Δήμου Βιάννου» με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Νικήτας Γιαμαλάκης και Μανόλης Αγαπουλάκης, και η επιβλέπουσα μηχανικός του έργου Νίκη Μπουζουνιεράκη.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 146.000,00€ που αφορά στην λειτουργία της γεώτρησης στην θέση Μελισοχαρακο που εξυπηρετεί για την άρδευση χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενης γεωργικής έκτασης. Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει:

Την τοποθέτηση ενός υποβρύχιου αναλυτικού συγκροτήματος αποτελούμενο από αντλία κατακόρυφου άξονα κατάλληλη για τοποθέτηση εντός σωλήνες παροχής 65 Μ3/Η σε μανομετρικό ύψος 292,50 αριθμού στρόφων 2900, με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 125,00 ΗΡ. Οι σωλήνες άντλησης θα είναι χαλυβδοσωλήνες στήλης, άνευ ραφής τούμπο βαρέως τύπου διαμέτρου 4" καιπάχους τοιχώματος 6,02 ΜΜ, συνολικού μήκους 315,00 Μ (xωρίς το συγκρότημα).

Για την τροφοδοσία με ηλεκτρική ισχύ του αντλητικού συγκροτήματος θα χρησιμοποιηθεί τρία καλώδια μονοπολικά, νεοπρενίου τύπου H07RN-F, διατομής 185 mm2 έκαστο. Ο αγωγός θα τροφοδοτείται από υφιστάμενο πίνακα Χαμηλής Τάσης που βρίσκεται εντός υφιστάμενου οικίσκου. H όλη κατασκευή θα είναι πλήρης σύμφωνα με τεχνική προδιαγραφή και θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα όργανα, αυτοματισμούς, καλώδια, διατάξεις ασφαλείας, υλικά και μικρουλικά συνδέσεις , εργασία σύμφωνα με τις Τεχνικές προδιαγραφές για παράδοση σε πλήρη και κανονική λειτουργία.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Βιάννου τόνισε:

Μετά από την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 30-7-2012, η οποία έπληξε καίριο μέρος από τις ελαιοκαλλιέργειες της περιοχής, οι παραγωγοί αναζητούσαν με τον πιο ένθερμο τρόπο την διευκόλυνση τους και την αρωγή του Δήμου για να επαναφέρουν τις καλλιέργειες τους σε επίπεδο παραγωγής.

Η γεώτρηση στη θέση Μελισσοχάρακο, είναι μία από τις αποδοτικές γεωτρήσεις για το Δήμο Βιάννου καθ ότι η μέση ωριαία παροχή νερού άρδευσης είναι : Qωρ. = 65,00 m3/h και με μέση ετήσια παροχή : Qετ. = 220,00 m3/h. Επειδή η γεώτρηση τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης του αντλητικού συγκροτήματος και λόγω της μη εφικτής ανέλκυσης του, ο Δήμος Βιάννου προχώρησε στην έκτακτη ανόρυξη νέας γεώτρησης σε διπλανό σημείο και στην τοποθέτηση νέων σωλήνων για τη στήλη της γεώτρησης. Με την επαναλειτουργία της γεώτρησης ικανοποιείται το αίτημα των δημοτών της περιοχής αφού καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό επιφάνειας άρδευσης σε ελαιοκαλλιέργειες των οικισμών της Τ.Κ. Χόνδρου και του οικισμού Περβόλα. Επίσης ένα μέρος από την παροχή άρδευσης καλύπτει καλλιέργειες οπωροκηπευτικών (θερμοκήπια με αγγούρια και ντομάτες).

Το έργο αποκατάσταση και λειτουργία της γεώτρησης στην θέση Μελισσοχάρακο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Υπογραφή σύμβασης για τη γεώτρηση στο Μελισσοχάρακο

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA