Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επίσκεψη στο Εκτελούμενο Έργο «Παράκαμψη Άνω Βιάννου» και σύσκεψη για θέματα δακοκτονίας και πυροπροστασίας στον Δήμο Βιάννου
Επίσκεψη στο Εκτελούμενο Έργο «Παράκαμψη Άνω Βιάννου» και σύσκεψη για θέματα δακοκτονίας και πυροπροστασίας στον Δήμο Βιάννου PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Άνω Βιάννος 17-06-2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την παρουσία του Αντιπερειφερειάρχη Ηρακλείου κου Ευριπίδη Κουκιαδάκη έγινε σήμερα το μεσημέρι επίσκεψη στο έργο παράκαμψη Άνω Βιάννου και στην συνέχεια σύσκεψη στο Δημαρχείο Βιάννου με θέματα το πρόγραμμα της δακοκτονίας και την πυροπροστασία του Δήμου.

Στην επιτόπια επίσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κατά την εκτέλεση του έργου «παράκαμψη Άνω Βιάννου» συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης, ο Διευθυντής του Ο.Α.Κ. κος Γεώργιος Αγαπάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, ο ειδικός σύμβουλος του Αντιπερειφερειάρχη Ηρακλείου και πρώην Αντινομάρχης κος Χρήστος Δοριάκης καθώς και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Τα προβλήματα που σχετίζονται με το έργο είναι η διαμόρφωση του κόμβου εξόδου προς τα ανατολικά του Δήμου, οι συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις που απαιτούνται για τους συνδετήριους δρόμους καθώς και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης τμήματος του δρόμου για να μπορέσουν να εκτελεσθούν τα έργα που είναι ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα εντος του οικισμού Άνω Βιάννου. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη υπό τον Αντιπερειφερειάρχη Ηρακλείου, τους μελετητές του έργου και τους αναδόχους προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, που αφορούν στην αποτελεσματική λειτουργία του έργου.

Στην συνέχεια ακλούθησε η σύσκεψη για την σωστή εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας και για την πυροπροστασία του Δήμου. Συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του γραφείου Αγροτικής Οικονομίας κος Εμμανουήλ Γελασάκης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων οι εργολάβοι που εκτελούν τους ψεκασμούς, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας. Το φετινό πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει με τους πρώτους δολωματικούς ψεκασμούς, ενώ ακολούθησε συζήτηση και κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες προτάσεις έτσι ώστε οι παρεμβάσεις που γίνονται να είναι ικανοποιητικές, ειδικά φέτος που εκτιμάται ότι θα είναι μια καλή ελαιοκομική περίοδος μετά από δυο συνεχόμενες καταστροφικές χρονιές στην περιοχή, η μια λόγω της πυρκαγιάς και η άλλη εξαιτίας της σχινοκαρπίας.

Στο θέμα της πυροπροστασίας τονίσθηκε ότι υπάρχει συνεχή ετοιμότητα για όλη την αντιπυρική περίοδο, ενώ η πολιτική προστασία του Δήμου έχει συγκροτήσει εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης σε κάθε οικισμό για να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση σε συνεργασία με την πυροσβεστική εάν παραστεί τέτοια ανάγκη. Σημαντικό επίσης είναι ότι εκ μέρους της Περιφέρειας υπάρχει η συμβατική υποχρέωση από όλους του εργολάβους της δακοκτονίας να θέτουν άμεσα τα ψεκαστικά μηχανήματα για την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων.

Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιπερειφερειάρχης τόνισαν τη σωστή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Δήμου Βιάννου και Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, αλλά και τον προγραμματισμό που υπάρχει σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή έτσι ώστε και λύσεις να δίνονται άμεσα, αλλά και οι αναγκαίες παρεμβάσεις που χρειάζονται κάθε φορά.

 


 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA