Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ολοκληρώθηκε η έκθεση του φωτογραφικού αρχείου Κουτουλάκη στον Δήμο Βιάννου
Ολοκληρώθηκε η έκθεση του φωτογραφικού αρχείου Κουτουλάκη στον Δήμο Βιάννου PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 30-09-2015

Δελτίο τύπου

Με την παρουσίαση του φωτογραφικού αρχείου Κουτουλάκη στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βιάννου, ολοκληρώθηκε η έκθεση των φωτογραφιών στο Δημαρχείο Βιάννου

Συγκεκριμένα στην κατάμεστη από μαθητές αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Άνω Βιάννου «Περικλής Βλαχάκης» ο Διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Ηράκλειο κος Μανόλης Δρακάκης παρουσίασε αναλυτικά προς τους μαθητές της Βιάννου, όλη την πορεία της επιτροπής διαπιστώσεως ωμοτήτων στην Κρήτη υπό τον Νίκο Καζαντζάκη, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Κώστα Κουτουλάκη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα γεγονότα της σφαγής της Βιάννου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Σεπτέμβριο του 1943, όπου ο κος Δρακάκης αναφέρθηκε αναλυτικά καθώς και στα δραματικά χρόνια που ακολούθησαν των γεγονότων αυτών. Η πρωτοβουλία για την παρουσίαση του φωτογραφικού αρχείου Κουτουλάκη στους μαθητές ανήκει στον Δήμαρχο Βιάννου, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμο Μαλεβυζίου και τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη για την προσπάθεια που έκαναν έτσι ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φωτογραφικό αρχείο, που αποτελεί πλέον μέρος της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου, καθώς και τους κυρίους Δρακάκη Μανόλη Διευθυντή των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Ηράκλειο, και Τζωράκη Γιώργο Αρχαιολόγο του Δήμου Μαλεβυζίου, που ανέλαβαν τον συντονισμό και το στήσιμο της έκθεσης, καθώς και την παρουσίαση του αρχείου στον Δήμο Βιάννου.

Να αναφερθεί ότι την έκθεση η οποία λειτούργησε από της 12/09/2015 μέχρι της 29/09/2015 στο Δημαρχείο Βιάννου επισκέφθηκε πλήθος κόσμου.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA