Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων PDF Εκτύπωση

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Βιάννου

 

Τι είναι τα Κ.Η.Φ.Η.

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), είναι οι μονάδες ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων μη δυνάμεων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους.

Σκοπός των ΚΗΦΗ είναι η παραμονή των ηλικιωμένων στο οικείο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού τους αποκλεισμού, η βελτίωση της ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων καθώς και των άλλων μελών της οικογένειας.

kentro-imerisias-frontidas-ilikiomenon.jpg

Το ΚΗΦΗ Βιάννου λειτουργεί στην Άνω Βιάννο, Περιοχή Αγιάς Μονής και στεγάζεται σε ένα ισόγειο κτίριο κατάλληλα διαμορφωμένο για να καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης ευπαθής ομάδας, δυναμικότητας 25 ατόμων, σε καθημερινή βάση Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:30 πμ. έως τις 15:30 μμ. Το Κέντρο στελεχώνουν 1 Νοσηλεύτρια - Συντονίστρια, 2 Κοινωνικοί Φροντιστές, 1 Οικογενειακός Βοηθός.

 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τηλέφωνα: 2895 340 100, 2895 340 110

Fax: 28950 22860

 

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:

  1. Σίτιση
  2. Νοσηλευτική φροντίδα
  3. Φροντίδα για την κάλυψη πρακτικών αναγκών διαβίωσης
  4. Ατομική υγιεινή
  5. Κοινωνική εργασία με άτομα, ομάδα, οικογένεια, κοινότητα
  6. Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης
  7. Προγράμματα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων

 

Το πρόγραμμα στοχεύει κυρίως:

στην παραμονή των ατόμων 3ης και 4ης ηλικίας στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, στην εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με ηλικιωμένο μέλος. Ενισχύεται η απασχολησιμότητα και η ισότιμη συμμετοχή των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων στην εργασία μέσω της ενίσχυσης τους, με την παροχή φροντίδας στους άμεσα ωφελούμενους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων ως προς την ενσωμάτωση τους στο ενεργό εργασιακά ανθρώπινο δυναμικό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, καθώς και των άλλων μελών της οικογένειας που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών στην κοινωνικοποίηση, στην κοινωνική επανένταξη.

Το πρόγραμμα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Βιάννου συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

eu.jpg

espa-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA