Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Δήμος Βιάννου: Πρωτοπορεί και Μετέχει στη Δημιουργία του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων»
Δήμος Βιάννου: Πρωτοπορεί και Μετέχει στη Δημιουργία του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» PDF Εκτύπωση

Ο μοναδικός Δήμος από το Νομό Ηρακλείου στη διακήρυξη του Ε.Δ.Α.Π.

Ο Δήμος Βιάννου είναι ένας από τους πρωτοπόρους Δήμους που υπέγραψαν την επίσημη διακήρυξη για την δημιουργία του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων», με στόχο την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, την ανάπτυξη ενός ενιαίου εθνικού μηχανισμού διαχείρισης κινδύνων και απειλών και τη διαχείριση των έκτακτων αναγκών, εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης ήταν ένας από τους 91 Δημάρχους που αποτελούν τα Ιδρυτικά Μέλη του Ε.Δ.Α.Π., τα οποία υπέγραψαν την επίσημη διακήρυξη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 στο κατάμεστο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.

Ενώ ο κ. Μπαριτάκης ήταν και ένας εκ των ομιλητών του Συνεδρίου, αναπτύσσοντας μέσα από την ομιλία του - που είχε θέμα: «Η Tεχνητή Νοημοσύνη στην Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας στην Αυτοδιοίκηση» τις θέσεις του σχετικά με την ανάγκη, τις προοπτικές, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Πολιτική Προστασία, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών, των υποδομών και του περιβάλλοντος.

«Ο Δήμος Βιάννου πρωτοπορεί, όντας ο μοναδικός από το Νομό Ηρακλείου που μετέχει σε αυτή την σημαντική προσπάθεια των Δήμων να ενώσουν τις φωνές τους, ώστε να διεκδικήσουν για την Πολιτική Προστασία τα έργα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η πρόληψη και η οχύρωση των Δήμων από κάθε φυσικό φαινόμενο.

Οι Δήμοι διεκδικούν τις απαιτούμενες πιστώσεις μέσα από τα αρμόδια Υπουργεία, από εξειδικευμένα προγράμματα. Ενώνουμε δυνάμεις με μοναδικό σκοπό την ενδυνάμωση της διεκδίκησης πάνω στον Τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Η κλιματική κρίση είναι γεγονός και οφείλει η Πολιτεία και η Ε.Ε. να χρηματοδοτήσει τέτοιες δράσεις, που στοχεύουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών, αλλά και των υποδομών Δημοσίου και ιδιωτών», σημείωσε ο κ. Μπαριτάκης, με αφορμή την υπογραφή της διακήρυξης του Ε.Δ.Α.Π.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους στόχους του «Δικτύου» είναι η βελτιστοποίηση των μηχανισμών πρόληψης, των μηχανισμών αποκατάστασης και εν γένει των μηχανισμών πολιτικής προστασίας. Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη μια μεριά, έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στη διαμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας ως δημόσιας πολιτικής, από την άλλη όμως έχει ανάγκη από ισχυρές τοπικές δομές και αποτελεσματικούς μηχανισμούς ασφάλειας των πολιτών.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA