Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπογραφή Σύμβασης για την Βελτίωση Οδοποιίας Υφιστάμενου Αγροτικού Δρόμου
Υπογραφή Σύμβασης για την Βελτίωση Οδοποιίας Υφιστάμενου Αγροτικού Δρόμου PDF Εκτύπωση

Τη σύμβαση για το έργο: «Βελτίωση οδοποιίας υφιστάμενου αγροτικού δρόμου Δήμου Βιάννου (οδοστρωσία - ασφαλτικά)» συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 810.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία: «ΜΑΡΜΙΤΕΛ ΑΕ».

Μια υπογραφή σύμβασης που έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Χαράλαμπου Κονδυλάκη, Μανώλη Αγαπουλάκη, Γιώργου Βιαννιτάκη, Μιχάλη Παπαδήμα, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου Χρίστου Παπαδάκη, της διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βιάννου Μαρία Νεραντζάκη και του ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου Βασίλη Μανταδάκη.

Το έργο - που ξεκινά άμεσα - αφορά στη βελτίωση της βατότητας και των κυκλοφοριακών συνθηκών του υφιστάμενου χωμάτινου αγροτικού δρόμου (προϋφίσταται ως έχει προ του έτους 1985), συνολικού μήκους περίπου 3,5 χλμ. που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Νέας Άρβης, της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου, στην τοποθεσία «Φωνιαλάς».

Στο έργο προβλέπεται πως:

Θα γίνουν παρεμβάσεις στο υφιστάμενο κατάστρωμα της οδού με εξομάλυνση της επιφάνειας, απομάκρυνση καταπτώσεων, διαμόρφωση τάφρου.

Θα πραγματοποιηθεί πλήρης κατασκευή στρώσεως υπόβασης και βάσης, ενώ θα κατασκευαστεί και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.

Θα κατασκευαστούν επτά τεχνικά με τσιμεντοσωλήνες και τάφρο ομβρίων, ώστε να διασφαλιστεί η συλλογή των ομβρίων και η διέλευση τους υπόγεια από τον δρόμο.

Θα γίνει η τσιμεντόστρωση των όμορων διαβάσεων, ώστε να βελτιωθεί και η προσβασιμότητα στην νέα ασφαλτοστρωμένη οδό.

Με την επέμβαση αυτή το νέο οδόστρωμα του αγροτικού δρόμου θα αποκτήσει ικανοποιητικά μηχανικά χαρακτηριστικά, θα ελαχιστοποιηθούν οι φθορές του και θα διευκολυνθεί στο μέγιστο βαθμό η προσπέλαση στις ιδιοκτησίες που εξυπηρετεί.

Η επίβλεψη θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βιάννου, η οποία συνέταξε και τη σχετική μελέτη.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 - 2020» (Π.Α.Α. 2014-2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

dhdfhfhn.jpg

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA