Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη Λήψη Μέτρων μετά τη Φωτιά στο Κατωφύγι
Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη Λήψη Μέτρων μετά τη Φωτιά στο Κατωφύγι PDF Εκτύπωση

Στο προσκήνιο και η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου - Λυκείου Βιάννου

Μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε - παρουσία του αντιδημάρχου ύδρευσης - άρδευσης κ. Γεωργίου Βιαννιτάκη και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ξενιάκου κ. Μανώλη Μανουσάκη - τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα που προέκυψαν μετά από τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Κατωφύγι.

Ένα πύρινο μέτωπο, το οποίο κατασβήστηκε μετά από την υπεράνθρωπες προσπαθειες που καταβλήθηκαν, πετυχαίνοντας τον περιορισμό των ζημιών, στο μικρότερο δυνατό βαθμό. Μέσα στις ζημιές που προκλήθηκαν ήταν αυτή της καταστροφής των δικτύων άρδευσης, έγινε συζήτηση με στόχο την άμεση αντικατάσταση τους.
Ταυτόχρονα, υπήρξε συζήτηση για την αναγκαία διάνοιξη μιας οδού, στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας, από και προς το Κατωφύγι.

Πέραν από τα ζητήματα που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά, υπήρξε και ενημέρωση για τη μελέτη με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου - Λυκείου Βιάννου που αναμένεται να υποβληθεί στην σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης.

«Η στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προς το Δήμο Βιάννου είναι δεδομένη, όπως και η πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο κ. Αρναουτάκης στέκεται αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή, για να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τα εμπόδια που προκύπτουν, με γνώμονα τους ίδιους τους πολίτες», σχολίασε ο κ. Μπαριτάκης, μετά από την επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της υλοποίησης του έργου ανακαίνισης- αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου Βιάννου που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, είχε τεθεί από τον κ. Μπαριτάκη και κατά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλη Σπανάκη.

01.jpg

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA