Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Υπογραφή Σύμβασης Ανάπλασης Πλατείας και Τμήματος οικισμού στο Μιλλιαράδων του Δήμου Βιάννου
Υπογραφή Σύμβασης Ανάπλασης Πλατείας και Τμήματος οικισμού στο Μιλλιαράδων του Δήμου Βιάννου PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 29-08-2013

Δελτίο Τύπου

Ξεκινά το έργο της ανάπλασης του Οικισμού Μηλλιαράδων Βιάννου προϋπολογισμού 105.500,00 €, που την σύμβαση υλοποίησης του, υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης στο Μηλιαράδων, με την παρουσία των Αντιδημάρχων Νικήτα Γιαμαλάκη και Μανόλη Αγαπουλάκη, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αντώνη Βασιλάκη του Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Ψαράκη, του επιβλέποντος μηχανικού Γεωργίου Παπαμαστοράκη αλλά και των κατοίκων του χωριού.

Το έργο που θα εκτελεστεί στον οικισμό, αφορά επεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία του χωριού (πλατεία, δρόμοι και πεζόδρομοι), οι οποίες έχουν ως σκοπό την αναβάθμιση της εικόνας του οικισμού. Στόχος είναι τόσο η αισθητική όσο και η λειτουργική αναβάθμιση των σημείων αυτών αλλά και του οικισμού στο σύνολό του.

Συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο του ναού του Αγίου Παντελεήμονα, στη νότια όψη του ναού θα δημιουργηθεί κτιστή εξέδρα επικαλυμμένη από πατητή τσιμεντοκονία . Μεταξύ της εξέδρας και του ναού ενισχύεται η υφιστάμενη χαμηλή φύτευση. Καθιστικός χώρος θα δημιουργηθεί επίσης δυτικά του ναού. Θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων μία θα είναι για ΑΜΕΑ.

Στο νότιο τμήμα της περιοχής παρέμβασης θα γίνει ανακατασκευή των υφιστάμενων πεζοδρομίων. Επίσης θα δημιουργηθεί μια ζώνης από χαμηλή φύτευση στην δυτική όψη του παλαιού δημοτικού σχολείου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωση του ανάφερε. Ένα ακόμη σημαντικό έργο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού Μηλιαράδων υπογράψαμε σήμερα συνεχίζοντας την προσπάθεια μας που ξεκινήσαμε από την αρχή της θητείας μας. Ο οικισμός αναβαθμίζεται αισθητικά με συγκριμένες παρεμβάσεις ενέργειες και δράσεις που αφορούν στην αποκατάσταση και την ανάδειξη της φυσιογνωμίας του, και υλοποιείται μέσα από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (Ο.Σ.Α.Π.Υ.) του Δήμου Βιάννου».

Το έργο «Ανάπλαση πλατείας και τμήματος οικισμού Μηλιαράδων », συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Ανάπλαση οικισμού Μηλλιαράδων

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA