Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επίσκεψη του Γερμανού Πρεσβευτή στον Δήμο Βιάννου
Επίσκεψη του Γερμανού Πρεσβευτή στον Δήμο Βιάννου PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 17-09-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Δήμο Βιάννου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κος κ.Dolt.

Στο Δημαρχείο είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βιάννου κο Παύλο Μπαριτάκη. Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου κος Αριστομένης Συγγελάκης , ο Αντιδήμαρχος κος Νικήτας Γιαμαλάκης η πρόξενος της Γερμανίας στο Ηράκλειο κα Ζουριδάκη Μαριάννα καθώς επίσης το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γερμανικών Επανορθώσεων κος Αριστομένης Συγγελάκης και οι επιζήσαντες από τις εκτελέσεις πατήρ Εμμανουήλ Στρατάκης και ο κος Ιωάννης Συγγελάκης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε το Γερμανό Πρέσβη του εξέθεσε αναλυτικά τα γεγονότα που διαδραματιστήκαν 70 χρόνια πριν στην Βιάννο και ότι παραμένει πάντα ανοιχτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και απονομής της δικαιοσύνης προς τα θύματα των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Επίσης του έδωσε το ψήφισμα από το πρόσφατο συνέδριο για τοα ολοκαυτώματα στην Βιάννο όπου ξεκάθαρα διατυπώνεται η θέση για την απονομή δικαιοσύνης για τα εγκλήματα των Ναζί αλλά και η συνέχιση της διεκδίκησης των αποζημιώσεων. Τοποθετήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες με κοινό στόχο την συνέχιση του αγώνα για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων και την δικαίωση ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής . Μάλιστα έγιναν αναλυτικές περιγραφές και αναφορές προς κ.Dolt για τις βιαιότητες τις ωμότητες και τον τρόπο βασανισμού του άμαχου και αθώου πληθυσμού της Βιάννου.

Στην συνεχεία τον λόγο πήρε ο Γερμανός Πρέσβης κ.Dolt ο όποιος ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αλλά και ως Γερμανός Πολίτης είπε ότι η παρουσία του στην Βιάννο έχει να κάνει με τον σεβασμό απέναντι στα θύματα τονίζοντας ότι αυτές οι πληγές δεν μπορούν να κλείσουν ποτέ. Συνεχίζοντας είπε ότι έρχεται ως φίλος της χώρας μας και ευχήθηκε ποτέ πια να μην ξανασυμβούν τέτοιες βαρβαρότητες τις οποίες αλώστε έχει υποστεί και η ίδια η Γερμάνια. Στο θέμα των αποζημιώσεων ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να αναφέρει τίποτα πλην την επίσημης άποψης της Γερμανικής Κυβέρνησης ότι δηλαδή αυτό έχει κλείσει νομικά.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι για την Βιάννο αλλά και για όλα τα Ελληνικά Ολοκαυτώματα το θέμα αυτό είναι ανοικτό, τα εγκλήματα πολέμου δεν παραγράφονται και ότι ο αγώνας όλων θα είναι διαρκής μέχρι την τελική δικαίωση.

Ο Δήμαρχος πρόσφερε στο κο κ.Dolt ένα βιβλίο έκδοσης του Δήμου με την ιστορία τον πολιτισμό και το περιβάλλον του Δήμου Βιάννου καθώς και το φωτογραφικό Λεύκωμα Βιάννος Πολιτισμός Παράδοση Τοπία και Άνθρωποι που έχει εκδοθεί από τον Σύλλογο Βιαννιτώ Ηρακλείου ο Πατούχας. Εκ μέρους της Ένωσης θυμάτων προσφέρθηκαν προϊόντα του τόπου όπως λάδι μέλι και τσικουδιά καθώς ένα βιβλίο και cd για την ιστορία της Βιάννου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ

germanos_presvis.jpg

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA