Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανάπλαση Οικισμού Κάτω Σύμης
Ανάπλαση Οικισμού Κάτω Σύμης PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 18-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση πλατείας, κεντρικών οδών, της Κρήνης και διαμόρφωση νέου δρόμου στην Κάτω Σύμη Δ. Βιάννου» υπέγραψε στο παλιό Δημοτικό σχολείο του οικισμού, ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Νικήτας Γιαμαλάκης και Μανόλης Αγαπουλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μηνάς Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χαράλαμπος Καρπαθάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της περιοχής Μανόλης Ζερβουδάκης, η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Μαρία Νερατζάκη, και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου Γεώργιος Παπαμαστοράκης.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 290.500€ που περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις όπως τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού, πλακοστρώσεις δημιουργία χώρων στάθμευσης, την αποκατάσταση του φθαρμένου οδοστρώματος, ανάπλαση δρόμων, κατασκευή τοιχίων από λιθοδομή, καθώς και την δημιουργία κοινόχρηστων «στάσεων» που θα διευκολύνουν τις κοινωνικές δραστηριότητες των κατοίκων. Παράλληλα επιδιώκεται η ανάδειξη της προτομής που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία μέσω της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου. Με τις παρεμβάσεις αυτές που προβλέπονται να εκτελεστούν αναδεικνύεται η αρχιτεκτονική κληρονομιά και τα πλεονεκτήματα της Κάτω Σύμης που χαρακτηρίζεται οικισμός ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης αναφερόμενος σε ορισμένα βασικά στοιχεία του έργου τόνισε ότι «είναι μία σημαντική παρέμβαση για τον παραδοσιακό οικισμό της Κάτω Σύμης, ενταγμένη στην γενικότερη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής, με βάση την οποία αξιοποιούνται και αναδεικνύονται όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του δήμου μας, ώστε να αποτελέσει τόπο προορισμού. Μέσα από μία σειρά έργων και παρεμβάσεων, σε μικρούς και μεγάλους οικισμούς του δήμου, αναβαθμίζεται η περιοχή κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλοι μαζί, δημότες, φορείς και δήμος».

Ανάπλαση οικισμού Κάτω Σύμης

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA