Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Χρηματοδότηση Δήμου Βιάννου από το πρόγραμμα Φιλόδημος για κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών
Χρηματοδότηση Δήμου Βιάννου από το πρόγραμμα Φιλόδημος για κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών PDF Εκτύπωση
Άνω Βιάννος 13/08/2018

Μια ακόμη σημαντική χρηματοδότηση ύψους 3.620.46,17 ευρώ διασφαλίστηκε για τον Δήμο Βιάννου μέσα από τις πιστώσεις του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και αφορά την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού των Οικισμών Χόνδρου, Καστρίου, και Κερατόκαμπου. Σημαντικά αναπτυξιακά έργα και παρεμβάσεις που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας. Ο Δήμος Βιάννου παρά τις υπαρκτές αντικειμενικές δυσκολίες, κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια και συνεργασία των υπηρεσιών του, να ολοκληρώσει και να ωριμάσει τις συγκεκριμένες μελέτες έτσι ώστε να καταστούν επιλέξιμες για χρηματοδότηση.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τον Υπουργό κο Πάνο Σκουρλέτη καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κο Χαρίτση, για την εφαρμογή του προγράμματος Φιλόδημος που αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης σε πολλά επίπεδα για το σύνολο της Αυτοδιοίκησης.Μεσα από το πρόγραμμα αυτό, γίνονται πράξεις ο σχεδιασμός έργων αφού εξασφαλίζονται οι πιστώσεις που απαιτούνται. Η Αυτοδιοίκηση σχεδιάζει, η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει τους πόρους για την υλοποίηση τους. Να ευχαριστήσουμε τον ειδικό συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών κο Μαρίνο Ρουσιά που όλοι γνωρίζουμε τις προσπάθειές του για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής χρηματοδότησης.

Παράλληλα ο Δήμος Βιάννου έχει ήδη ολοκληρώσει και έχει υποβάλει για έγκριση περιβαντολογικών όρων τις μελέτες για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών των οικισμών Ψαρής Φοράδα, Αμιρών και Μάρθας, έτσι ώστε να υποβληθούν για χρηματοδότηση σε επόμενη πρόσκληση.

Ο Δήμος μας άμεσα εντάσσει στο τεχνικό του πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό την σχετική χρηματοδότηση έτσι ώστε να προχωρήσει στην διαδικασία της δημοπράτησης των χρηματοδοτούμενων έργων.


 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA