Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πόλος Έλξης το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Ηρώο Μνήμης στον Αμιρά Βιάννου
Πόλος Έλξης το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Ηρώο Μνήμης στον Αμιρά Βιάννου PDF Εκτύπωση

Επίσκεψη μαθητών από την Κω και μελών χορευτικού συλλόγου

 

Πόλος έλξης για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την Ιστορία του μαρτυρικού Δήμου Βιάννου. Απόδειξη αποτελεί η επίσκεψη μαθητών της Γ' Γυμνασίου Κεφάλου της Κω, αλλά και του χορευτικού Συλλόγου της κ. Ευαγγελίας Βεζυράκη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και στο Ηρώο μνήμης στον Αμιρά Βιάννου.

Η επίσκεψη μαθητών από την Κώ, έγινε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών τους, με τη συνοδεία καθηγητών και γονέων.

Η ξενάγηση έγινε από την κ. Δέσποινα Ινιωτάκη, η οποία εκ μέρους του δημάρχου Δήμου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη, ευχαρίστησε μαθητές, καθηγητές και γονείς και ιδιαίτερα την κ. Χρυσή Κοκαλάκη, καθηγήτρια του σχολείου και διοργανώτρια της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Οι μαθητές, ξεφυλλίζοντας τις «μαύρες» σελίδες της Ιστορίας αυτού του μαρτυρικού τόπου, με τις μαρτυρικές μαζικές εκτελέσεις 461 ανθρώπων, βλέποντας τις αναφορές σε όσους εκτελέστηκαν, έλαβαν ένα μοναδικό μάθημα μνήμης, για την αξία του ηρωισμού, της Ειρήνης και της Δικαίωσης της ιστορικής μνήμης.

Αξίζει να σημειωθεί πως - σε σχέση με την επίσκεψη του χορευτικού Συλλόγου - η κ. Βεζυράκη έγραψε για την επίσκεψη στο Μνημείο και το Μουσείο των σφαγιασθέντων της ηρωικής επαρχίας Βιάννου.

«Ρίγος, συγκίνηση, αγανάκτηση και πόνος ήταν τα συναισθήματα μας έπειτα από την ξενάγηση στον χώρο και στο μουσείο των 461 σφαγιασθέντων του Ολοκαυτώματος της επαρχίας Βιάννου (το δεύτερο μεγαλύτερο ολοκαύτωμα στην Ελλάδα) απο τους Ναζί το 1943.

Οι αφηγήσεις ηλικιωμένων ανθρώπων, που έζησαν τα γεγονότα κι έχασαν δικούς τους ανθρώπους ήταν συγκλονιστική.
Δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε την κ. Δέσποινα Ινιωτάκη, η οποία μας ξενάγησε και μας αφηγήθηκε τα γεγονότα του ολοκαυτώματος. Η κ. Ινιωτάκη τελεί το ιερότερο μνημόσυνο των ανθρώπων που βίωσαν την βαρβαρότητα, την ολική καταστροφή και έχασαν την ζωή τους. Κρατώ τα λόγια της:
"Όσοι ξεχνούν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν!"».

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA