Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Υπογράφτηκε η σύμβαση για τα «Έργα βελτίωσης - ανάδειξης - προβολής Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στα Αμιρά Δ. Βιάννο»
Υπογράφτηκε η σύμβαση για τα «Έργα βελτίωσης - ανάδειξης - προβολής Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στα Αμιρά Δ. Βιάννο» PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 20-12-2013

Υπογράφτηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Βιάννου κο Παύλο Μπαριτάκη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Έργα βελτίωσης - ανάδειξης - προβολής Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στα Αμιρά Δ. Βιάννο» με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν οι αντιδήμαρχοι Νικήτας Γιαμαλάκης και Μανόλης Αγαπουλάκης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως θυμάτων ολοκαυτώματος Βιάννου κος Αριστομένης Συγγελάκης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου κος Μηνάς Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμιρών Μανώλης Ηλιάκης , και η επιβλέπουσα μηχανικός του έργου Νίκη Μπουζουνιεράκη.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 188.000,00€ για τις ανάγκες υλοποίησης του, και της λειτουργίας του Μουσείου είναι απαραίτητες εργασίες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν:

Οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθαιρέσεις σκυροδέματα αποκατάσταση τοιχοποιίας κατασκευές ξύλου και μετάλλου κατασκευές από γυψοσανίδες . Θα γίνουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης του κτιρίου των ομβρίων η εγκατάσταση κλιματισμού και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Εσωτερικά διαμορφώνεται ο χώρος έκθεσης ιστορικών κειμηλίων, των φωτογραφιών και άλλων προσωπικών ενθυμίων των θυμάτων.

Δημιουργείται χώρος προβολής σχετικού εποπτικού υλικού, αίθουσα διαλέξεων με δυνατότητα προβολών χωρητικότητας 40 ατόμων περίπου.

Στο κτίριο προβλέπονται οι χώροι για:

Γραφείο διοίκησης 23,10 τ.μ, Αποθήκευσης εξοπλισμού. 46,50 τ.μ. , Συγκρότημα WC 22,00 εκθετήριο εντύπων - πληροφοριακού υλικού 39 τ.μ., ο χώρος υποδοχής των επισκεπτών καθώς και χώροι εκπαίδευσης 51,65 τ.μ.

Ο Δήμαρχος Βιάννου κατά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας αξιοποιούμε το υφιστάμενο κτίριο στην θέση Σελί Αμιρών προκειμένου να λειτουργήσει ένα σύγχρονο μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στην Βιάννο. Η εύρυθμη και πρότυπη λειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στα Αμιρά αποτελεί ευθύνη για τις επόμενες γενιές ώστε να παραμείνει αναλλοίωτη η μνήμη του ιστορικού αγώνα της Βιάννου με τα αμέτρητα θύματα ενάντια στο φασισμό.

Αξίζει επίσης ένα ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κρήτης και στα στελέχη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Κρήτης για την ουσιαστική συμβολή τους και βοήθεια που προσέφεραν στο στάδιο της αξιολόγησης και ένταξης του έργου.

Το έργο «Έργα βελτίωσης - ανάδειξης - προβολής Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στα Αμιρά Δ. Βιάννου", συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

 

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στα Αμιρά Δ. Βιάννου

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA