Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Ανακοίνωση για τη Δακοκτονία
Ανακοίνωση για τη Δακοκτονία PDF Print

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΙΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

Η σημασία και η σπουδαιότητα της Ελαιοκαλλιέργειας για τον Δήμο Βιάννου είναι γνωστή σε όλους. Έχουμε ως περιοχή ιστορία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου, το οποίο αποτελεί και το βασικό εισόδημα της πλειοψηφίας των δημοτών μας.

Την φετινή περίοδο παρατηρείται σχεδόν στο σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας , ιδιαίτερα υψηλός πληθυσμός του Δάκου εξ αιτίας των αυξημένων πληθυσμών της διαχειμάζουσας γενεάς του και αφετέρου λόγω των εξαιρετικά ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Η καταπολέμηση του δάκου φέτος χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δύσκολη.

Υπενθυμίζουμε ότι η ευθύνη του Προγράμματος των Ψεκασμών της Δακοκτονίας δεν ανήκει στον Δήμο.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους Δημότες μας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να επισκέπτονται τακτικά τα ελαιόφυτά τους για πιθανές δακοπροσβολές και να είναι σε επαφή με τους κατά τόπους Γεωπόνους προκειμένου να λαμβάνουν οδηγίες για συμπληρωματικές δράσεις αντιμετώπισης του εντόμου, στην περίπτωση που χρειαστεί με την χρήση μόνο εγκεκριμένων σκευασμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στον Δήμο μας υφίστανται περιορισμοί στους ψεκασμούς κάλυψης στις περιοχές που οι ελαιώνες προορίζονται για την παραγωγή ΠΟΠ ελαιόλαδου .

Προτείνεται συμπληρωματικά και ενδεικτικά : η τοποθέτηση πυκνού δικτύου μαζικής παγίδευσης, η εφαρμογή εγκεκριμένων ορυκτών σκευασμάτων, η διενέργεια συμπληρωματικών δολωματικών ψεκασμών κλπ

Παράλληλα, συστήνεται η αποφυγή περιττών και υπερβολικών αρδεύσεων των ελαιοδένδρων καθώς συντελούν σε περαιτέρω αύξηση των δακοπληθυσμών.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA