Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Επιστολή σε Π.Ν.Ο.
Επιστολή σε Π.Ν.Ο. PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
Άνω Βιάνννος, 08 Μαρτίου 2012
Αριθμ. Πρωτ. Δ.Υ.

Ταχ. Δ/νση: Άνω Βιάννος
Ταχ. Κώδικας: 700 04
Πληροφορίες: Γραφείο Δημάρχου
Τηλέφωνο: 28953 40177
FAX: 28950-22860

Προς:
Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Υπόψιν Γενικού Γραμματέα
Γιάννη Χαλά


Αγαπητά Μέλη της Διοίκησης της Π.Ν.Ο.

Ο Δήμος Βιάννου είναι ένας ορεινός αλλά και παράλληλα αγροτικός Δήμος με αποτέλεσμα η τοπική οικονομία να στηρίζεται αποκλειστικά στον πρωτογενή τομεα. Τα τελευταία χρόνια οι αγρότες μας έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά από διαφόρους κάθε φορά παράγοντες όπως καταστροφή της παραγωγής από τις καιρικές συνθήκες, αδυναμία διάθεσης προϊόντων σε αγορές κλπ. Σήμερα πραγματικά οι αγρότες μας δοκιμάζονται και είναι στα όρια της επιβίωσης τους αφού οι τιμές διάθεσης των προϊόντων τους δεν καλύπτουν ούτε τα καλλιεργητικά έξοδα.

Αυτές τις μέρες η Ομοσπονδία σας προγραμματίζει να προκηρύξει επαναλαμβανόμενες εικοσιτετράωρες απεργίες που σημαίνει ότι κανένα δρομολόγιο δεν θα εκτελείται από Κρήτη για οποιοδήποτε λιμάνι της χώρας μας . Σεβόμαστε και κατανοούμε απόλυτα τα προβλήματα των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα και θεωρούμε δίκαια αιτήματα τα οποία επικαλείσθαι. Είναι όμως σίγουρο ότι οι συνέπειες τις απεργιακής κινητοποίησης θα πλήξουν σε επίπεδο καταστροφής τους σκληρά σήμερα δοκιμαζομένους για την επιβίωση τους αγρότες της περιοχής μας.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ορισμένες από τις άμεσες συνέπειες της απεργίας:

  • Χάσιμο όλων των αγορών του εξωτερικού και πληρωμή ποινικής ρήτρας για την ομαλή τροφοδοσία τους που θα προκύψει από το άμεσο κλείσιμο των εξαγωγών.
  • Η Ελλάδα θα κατακλυστεί από αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα του εξωτερικού ενώ αντίστοιχα τα παραγόμενα του τόπου μας θα σαπίζουν στις χωματερές.
  • Ολοκληρωτική καταστροφή των ήδη υπερχρεωμένων παραγωγών μας αφού ακόμη και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να καλύψουν την ζημιά από ανάλογη κινητοποίηση το 2010.

Απευθύνομαι ως Δήμαρχος της Βιαννου με αίσθημα ευθύνης προς το Προεδρείο της ΠΝΟ από το οποίο ζητάω την ύστατη αυτή ώρα να εξετάσει το αίτημα μας που αφορά την δρομολόγηση πλοίου από το Ηράκλειο μόνο για την μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων τουλάχιστον ανά 2 ημέρες και για όσο διάστημα διαρκέσει η απεργία. Πιστεύουμε ακράδαντα πως με την αποδοχή της πρότασης μας θα αποδείξετε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θέλετε να φέρεται σε δύσκολη θέση συναδέλφους σας αγρότες αλλά αντίθετα θα ενώσετε μαζί τους τις δυνάμεις σας για τον δύσκολο αγώνα που έχετε μπροστά σας.

Αναμένομαι λοιπόν την θετική ανταπόκριση σας σε μια απόλυτα δικαιολογημένη πρόταση των αγροτών της Βιάννου που ως Δήμαρχος της περιοχής σας υποβάλω.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Μπαριτάκης Παύλος

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA