Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών
Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 29-11-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Δημήτρη Ιατρίδη, είχε ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης στο γραφείο του στην Αθήνα, με θέμα την πορεία υλοποίησης των ενταγμένων έργων, αλλά και για τις υπό ένταξη προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος Βιάννου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Ηρακλείου κος Σενετάκης Μάξιμος.

Συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα που αφορούν στο υπόλοιπο της χρηματοδότησης του έργου ανάπλαση οικισμού Άνω Βιάννου, η διατύπωση σύμφωνης γνώμης για την δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου Εμπάρου, τμήμα Β ζώνης, αλλά και οι δυο προτάσεις αρδευτικών δικτύων που υποβλήθηκαν από τον Δήμο στα πλαίσια της πρόσκλησης «έργα υποδομής μικρής κλίμακας μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα και έργα διαχείρισης υδατικών πόρων» του μέτρου 321.

Σε ότι αφορά την ανάπλαση του οικισμού Άνω Βιάννου αναμένεται άμεσα η εξόφληση και του δευτέρου λογαριασμού, ενώ έχει διασφαλιστεί και η χρηματοδότηση στο ακέραιο για την ολοκλήρωση του έργου το οποίο έχει προϋπολογισμό 1.000.000,00 ευρώ.

Επίσης, τις επόμενες μέρες θα δοθεί η σύμφωνη γνώμη για την δημοπράτηση του αρδευτικού δικτύου της Εμπάρου, τμήμα Β ζώνης του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 290.000,00 ευρώ.

Η αξιολόγηση των δυο νέων προτάσεων αρδευτικών δικτύων που έχει υποβάλει ο Δήμος θα γίνει τέλη του Ιανουαρίου 2014, για τα οποία, όπως επισημάνθηκε, υπάρχουν ώριμες μελέτες με όλες τις εγκρίσεις.

Ο δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα και τον Βουλευτή κο Μάξιμο Σενετάκη, τόνισε ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος και χρηματοδοτούνται από την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών πόρων αλλά και για τα δυο νέα αρδευτικά έργα που πρόκειται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα και είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στον Δήμο Βιάννου.

 

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA