Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Εορτασμός Αγίου Πνεύματος και ημέρα της Φύσης και της Αντίστασης στην Βιάννο
Εορτασμός Αγίου Πνεύματος και ημέρα της Φύσης και της Αντίστασης στην Βιάννο PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Άνω Βιάννος 09-06-2014

 

 

Εορτασμός Αγίου Πνεύματος και ημέρα της Φύσης και της Αντίστασης στην Βιάννο

Με την παρουσία πλήθος κόσμου και των κληρικών του Δήμου έγινε σήμερα στο Οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου η εορτή του Αγίου Πνεύματος. Παράλληλα, όπως έχει καθιερωθεί, η μέρα αποτελεί και εορτή της Φύσης και τιμής για την Εθνική Αντίσταση που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Βιάννο.

Στην μνήμη των πεσόντων έγινε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βιάννου και εκπροσώπους των πολιτικών και αστυνομικών Αρχών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον αγώνα της Βιάννου που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα στην Ευρώπη, και παράλληλα μίλησε για την ημέρα της Φύσης και την προστασία του περιβάλλοντος. Κάλεσε τους πολίτες σε επαγρύπνηση και αγώνα προς αποτροπή της καταστροφής των χημικών στην Μεσόγειο, αφού όπως τόνισε τίποτα πλέον δεν χαρίζεται αλλά κερδίζετε μέσα από συνεχή συμμετοχή και καθημερινή αγωνιστική παρουσία, όπου απαιτείται.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Δημοτικό Σύμβουλο κο Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος αναφέρθηκε για την Αντίσταση στην Βιάννο και τον αγώνα του λαού της που πληρώθηκε με αίμα και πλήθος νεκρών, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Η Θυσία αυτή τόνισε αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για όλους μας.

Στην εκδήλωσε συμμετείχε ο Βουλευτής Ηρακλείου κος Μάξιμος Σενετάκης, ο Αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Αγαπουλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Μηνάς Σταυρακάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, και οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου Ανθυπαστυνόμος Νικήτας Μελεσάνακης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Βιάννου Ανθυποπυραγός Αβραάμ Βεισάκης.

090614_omalos_1.jpg

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA