Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου
Συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Άνω Βιάννος 03-07-2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου

Συνάντηση στον Δήμο Βιάννου είχε ο Δήμαρχος κος.Παύλος Μπαριτάκης με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου κο Εμμανουήλ Δαμουλάκη. Θέμα της συνάντησης ήταν η πυροπροστασία της περιοχής, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος λόγω των ισχυρών βοριάδων και ο δείκτης επικινδυνότητας βρίσκεται στο 4. Όπως ενημέρωσε κος Δαμουλάκης το πυροσβεστικό κλιμάκιο Βιάννου είναι πλήρως στελεχωμένο και οι βάρδιες του καλύπτουν όλο το εικοσιτετράωρο με συνεχής περιπολίες σε όλο τον Δήμο. Επίσης επικεφαλής του κλιμακίου τοποθετήθηκε ανώτερος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ενώ τις μέρες αυτές ένα επιπλέον όχημα ενισχύσει τη δύναμη του κλιμακίου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Διοικητή ότι ο Δήμος Βιάννου μετά την μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που έγινε το καλοκαίρι του 2012 προχώρησε στο σχεδιασμό και την οργάνωση των δράσεων του για την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών που τυχόν εκδηλωθούν στην επικράτεια του.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Βιάννου έχει καταγράψει, ανά Τοπική Κοινότητα, όλα τα γεωργικά μηχανήματα αλλά και τους πολίτες που προσφέρθηκαν ως εθελοντές, με σκοπό την συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, εάν χρειαστεί. Επισήμανε επίσης ότι όσοι συμμετέχουν στην δακοκτονία, με τη σύμβαση που έχουν υπογράψει, υπάρχει η υποχρέωση, να έχουν τα βυτία τους γεμάτα νερό και να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και οι 30 υδρονομείς του Δήμου που συμβάλουν σημαντικά στη τροφοδοσία με νερό των οχημάτων αλλά και φροντίζουν να έχουν τα δίκτυα νερό όπου απαιτείται.

Βέβαια σημαντικό ρόλο έχουν και οι ίδιοι οι πολίτες που πρέπει άμεσα να κινητοποιούνται όταν αντιληφθούν πυρκαγιά, να ενημερώνουν τις αρχές αλλά και να συνδράμουν, ιδιαιτέρως στα πρώτα λεπτά της εκδήλωση της.

Παράλληλα και οι δύο επισήμαναν τον αυξημένο κίνδυνο που υπάρχει αυτές τις μέρες λόγω των ισχυρών ανέμων για εκδήλωση πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες εάν όλοι μας δεν δείξουμε την απαραίτητη προσοχή.

Συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA