Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Υπογραφή Σύμβασης για το έργο Αρδευτικό Εμπάρου τμήμα Β Ζώνης
Υπογραφή Σύμβασης για το έργο Αρδευτικό Εμπάρου τμήμα Β Ζώνης PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Άνω Βιάννος 21-07-2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Υπογραφή Σύμβασης για το έργο Αρδευτικό Εμπάρου τμήμα Β Ζώνης»

Ξεκινά η κατασκευή του έργου Αρδευτικό Εμπάρου τμήμα Β Ζώνης προϋπολογισμού 288.000,00 €, τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αντιδήμαρχος Μανόλης Αγαπουλάκης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Εμπάρου και Μηλιαράδων Γιώργος Περογιαννάκης και Αντώνης Βασιλάκης, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Ψυλλάκης, και η επιβλέπουσα μηχανικός Νίκη Μπουζουνιεράκη.

Με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται ορθή αξιοποίηση δύο υφιστάμενων γεωτρήσεων (Γεώτρηση στη θέση Αργουλιδόπλαγο, παροχής 60 m3/h και γεώτρηση στη θέση Στεροβύζι, παροχής 60 m3/h ) . Το νερό θα συλλέγεται σε νέα δεξαµενή άρδευσης που θα κατασκευαστεί σε υψόμετρο 570,00 μέτρων. Η τροφοδοσία θα γίνεται από δύο µικρές υφιστάµενες δεξαµενές που δεν µπορούσαν να πραγµατοποιήσουν αποθήκευση, διανοµή µε έλεγχο και ρύθµιση της οµαλής λειτουργίας των γεωτρήσεων. Με την κατασκευή της νέας δεξαµενής, θα συλλέγεται επαρκή ποσότητα νερού (1.000,00 m3) µε αποτέλεσµα να υπάρχει αποθεµατική χρήση, σε βλάβες των γεωτρήσεων οι οποίες είναι µέχρι σήµερα πυκνές. Παράλληλα θα ρυθµίζεται αποτελεσματικότερα η λειτουργία των γεωτρήσεων αφού θα γίνεται οµαλέστερη ειδικά στις καλοκαιρινές περιόδους η λειτουργία των αντλιών.

Ο Δήμαρχος Βιάννου σε δήλωσή του ανάφερε:

Προχωρούμε στην υλοποίηση τμήματος στο ενιαίο αρδευτικό της Εμπάρου με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει από τον Δήμο Βιάννου και την Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κρήτης (Ζώνη Β) µε την αξιοποίηση δύο υφιστάμενων γεωτρήσεων στη θέση Αργουλιδόπλαγο, και στην θέση Στεροβύζι.

Με το συγκεκριμένο έργο δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά, οι υφιστάμενες γεωτρήσεις, µε την κατασκευή νέας δεξαµενής συλλογής και διανοµής νερού, ενώ παράλληλα θα γίνει η σύνδεση της δεξαµενής µε τα υφιστάμενα δίκτυα άρδευσης αλλά και η αντικατάσταση ενός σημαντικού πεπαλαιωμένου δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το έργο «Αρδευτικό Εμπάρου τμήμα Β Ζώνης» χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA