Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Πανδημοτική Κινητοποίηση για την στελέχωση του Κ.Υ Άνω Βιάννου
Πανδημοτική Κινητοποίηση για την στελέχωση του Κ.Υ Άνω Βιάννου PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλέφωνο 2895-340177
Fax 2895-022860
Email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 21-10-2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πανδημοτική Κινητοποίηση για την στελέχωση του Κ.Υ Άνω Βιάννου»

Ο Δήμος Βιάννου στηρίζει ενεργά την πανδημοτική κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 23/10/2014 και ώρα 10:00 στην κεντρική Πλατεία της Άνω Βιάννου. Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/09/2014 οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές, και όλοι μαζί διεκδικούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση την ικανοποίηση του αιτήματος των πολιτών της Βιάννου που είναι η πλήρη στελέχωση σε γιατρούς ειδικοτήτων και οδηγούς για την κάλυψη όλης της βάρδιας του ασθενοφόρου.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Ο Δήμος Βιάννου είναι ο μοναδικός ορεινός σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 αλλά και ο πιο απομακρυσμένος του Ν. Ηρακλείου, με μόνιμο πληθυσμό περίπου τους 6.000 κατοίκους που στην πλειοψηφία τους απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στις δυναμικές καλλιέργειες που σημαίνει προσφορά εργασίας και διέξοδο από την σημερινή οικονομική κρίση.

Τις ελλείψεις στελεχών του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου απαραίτητοι για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του όπως παιδίατρου, οδοντίατρου, ακτινολόγου, μικροβιολόγου, κοινωνικού λειτουργού, καθώς και η απουσία οδηγών ασθενοφόρου γεγονός που δεν διασφαλίζει την υγεία των κατοίκων με άμεσο κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Τέλος αποτελεί άμεση αναγκαιότητα η πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου που είναι η μοναδική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας για τους κατοίκους του Δήμου μας, το οποίο καλύπτει τόσο τις καθημερινές ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας των κατοίκων που δεν έχουν εναλλακτική πρόσβαση σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας λόγο του απόμακρου της περιοχής αλλά και της μη ύπαρξης τακτικής συγκοινωνίας, όσο και τα καθημερινά έκτακτα και επείγοντα περιστατικά πολλά από τα οποία χρήζουν άμεσης διακομιδής και περίθαλψης σε νοσοκομείο.

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA