Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

Άνω Βιάννος 31-10-2014

Δελτίο Τύπου
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κο Αλέξανδρο Οφίδη είχαν στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης και ο Πρόεδρος τους Δημοτικού Συμβουλίου κος Εμμανουήλ Ζερβουδάκης .

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πρόβλημα που αφορά τους βοσκότοπους στον Δήμο Βιάννου ως προς την επιλεξιμότητα τους που σχετίζεται με την καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον αναπληρωτή Πρόεδρο για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων που κινδυνεύουν να χάσουν τις επιδοτήσεις τους, λόγω της μη επιλεξιμότητας χιλιάδων στρεμμάτων που ουσιαστικά ισοδυναμεί με την εξαφάνιση της κτηνοτροφίας στον Δήμο Βιάννου που σήμερα αποτελεί το 25% της τοπικής οικονομίας . Παράλληλα έθεσε το θέμα της επιδότησης των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων όπως και το θέμα των επιδοτήσεων των βιοκτηνοτρόφων της περιοχής όπου παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των επιχορηγήσεων

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι σε ότι αφορά την ενιαία ενίσχυση θα δοθεί χωρίς καμία περικοπή σε όλους τους κτηνοτρόφους με την καταβολή του 50% αρχές της επόμενης εβδομάδος και το υπόλοιπο μέχρι τέλος του 2014. Εντός του έτους θα καταβληθούν οι επιχορηγήσεις στους βιοκτηνοτρόφους και σε όσους έχουν ενταχθεί σε προγράμματα νέων αγροτών αφού οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αναμένονται οι σχετικές πιστώσεις για την καταβολή τους. Επίσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δρομολογείται η καταβολή στο σύνολο της και των εξισωτικών αποζημιώσεων, θέμα που το χειρίζονται ήδη οι υπηρεσίες του συγκεκριμένου Υπουργείου και έχει προταθεί η διαδικασία έτσι ώστε να υπάρχει συμβατότητα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό.

Από το 2015 και μετά δεν τίθεται κανένα ζήτημα στην καταβολή των ενισχύσεων, αφού στην νέα ΚΑΠ έχει ήδη περάσει η επιλεξιμότητα εκτάσεων που σήμερα δεν γίνονται αποδεκτές με αποτέλεσμα την δημιουργία των προβλημάτων στην καταβολή τους .

Επισήμανε ακόμα ότι οι ψηφιακές πληροφορίες του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι στην διάθεση των τοπικών αρχών, μαζί με τις προτάσεις για καλύτερη αξιολόγηση τους.

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA