Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Ψήφισμα ΔΣ Βιάννου για τα Προβλήματα των Αγροτών
Ψήφισμα ΔΣ Βιάννου για τα Προβλήματα των Αγροτών PDF Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Άνω Βιάννος 04-02-2016

Δελτίο τύπου

«Ψήφισμα ΔΣ Βιάννου για τα Προβλήματα των Αγροτών»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου κατά την έκτακτη Συνεδρίαση στις 03/02/20165 με την συμμετοχή όλων των αγροτικών παραγωγικών φορέων του Δήμου και με μοναδικό θέμα ημερήσιας συζήτησης την Κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, ομόφωνα αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματα των γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, και να εκφράσει την αντίθεσή του στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ζητώντας την απόσυρσή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βιάννου ομόφωνα:

 • δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών και τα αιτήματα των κοινωνικών ομάδων όλης της χώρας ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο που προωθεί η Κυβέρνηση
 • Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την πρόταση για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού-φορολογικού και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση αφού τα σχεδιαζόμενα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα , θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα.

Ως Δήμος διεκδικούμε μαζί με τους αγρότες:

Φορολογία με βάση το πραγματικό εισόδημα, και πλήρη κατάργηση των τεκμηρίων για τους αγρότες. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα όπως διαμορφώνεται σήμερα με βάση την κλίμακα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους . Να παραμείνει το αφορολόγητο των 12.000,00 ευρώ στις επιδοτήσεις και να καταβάλλονται μέσω ακατάσχετου λογαριασμού.

Συμψηφισμός με λοιπές υποχρεώσεις των αγροτών του πιστωτικού υπόλοιπου του ΦΠΑ, (σε Δ Ο Υ ή Ασφαλιστικά ταμεία) ή αν δεν υπάρχουν την άμεσα επιστροφή του, ο οποίος έχει πληρωθεί (αγορές αγροεφοδίων καύσιμα κλπ.) ειδικά από τους αγρότες που καλλιεργούν εξαγώγιμα πρώιμα κηπευτικά με ταχύτατη διαδικασία, αφού ουσιαστικά το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύει ένα σημαντικό κεφάλαιο που οι αγρότες το έχουν πληρώσει και δεν τους επιστρέφεται ούτε και συμψηφίζεται.

Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.

Ο ΕΛΓΑ ως κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις, και χωρίς εξαιρέσεις και διαχωρισμούς.

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων. Νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, βιολογικών καλλιεργειών, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.ά.).

Να εφαρμόζεται άμεσα με ενέργειες του Υπουργού Ναυτιλίας η σχετική νομοθεσία που προβλέπει την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας όταν για οποιονδήποτε λόγο διακόπτεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Να ιδρυθεί κρατική αναπτυξιακή τράπεζα με σκοπό την στήριξη του πρωτογενή τομέα.

Να αναγνωρίζεται και να καταβάλλεται η ασφάλιση μέσω εργόσημου σε όλους τους εργάτες γης ανεξάρτητα αν διαθέτουν ή όχι μητρώο κοινωνικής ασφάλισης .

Να καταργηθεί η πύλη εισόδου αδασμολόγητων αγροτικών προϊόντων από τρίτες Χώρες (Τυνησία Μαρόκο κλπ.) οι εισαγωγές των οποίων λειτουργούν ανταγωνιστικά στην παράγωγη των δικών μας προϊόντων που τελικά μένουν αδιάθετα.

Το παρόν ψήφισμα αποστέλλεται:

 1. Γραφείο Πρωθυπουργού
 2. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
 3. Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 4. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 5. Υπουργό Οικονομικών
 6. Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού
 7. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας
 8. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
 9. Περιφερειάρχη Κρήτης

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA