Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Announcements Στην εκδήλωση για την αρπαγή των αρχαιοτήτων
Στην εκδήλωση για την αρπαγή των αρχαιοτήτων PDF Print
Άνω Βιάννος 26/04/2018
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με θέμα «Η αρπαγή των αρχαιοτήτων στην Κατοχή και ο αγώνας για την επιστροφή τους», παρευρέθη ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της παλαιάς βουλής υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και την συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής, κ. Βούτση Νικόλαου, της Υπουργού Πολιτισμού, κας Κονιόρδου Λυδίας και της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κας Βλαζάκη Μαρίας.
• Οι διακεκριμένοι ομιλητές της ημερίδας παρουσίασαν τεκμηριωμένα τον διαστροφικό θαυμασμό του Γ' Ράιχ για τα επιτεύγματα της ελληνικής αρχαιότητας, τον σχεδιασμό της αρπαγής τους, την ηρωική προσπάθεια απόκρυψης των Ελλήνων Αρχαιολόγων, την ξεδιάντροπη κλοπή και λεηλασία των σπουδαίων πολιτισμικών μας αγαθών από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα, την λαθραία εξαγωγή της στο εξωτερικό.
Τη δειλή στάση των εξαρτημένων στον ξένο παράγοντα μεταπολεμικών ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και την ξεδιάντροπη άρνηση της Γερμανίας να τα παραδώσει στη χώρα - νόμιμο ιδιοκτήτη τους.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε συμμετέχοντες και διοργανωτές, καθώς τέτοιες εκδηλώσεις, όπως επίσης και η πρόσφατη έκθεση που εγκαινίασε το Μουσείο Ηρακλείου, στην οποία παρουσιάζονται 34 αρχαία έργα, τα οποία φυγαδεύτηκαν παράνομα από Γερμανούς αξιωματικούς την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και συμβάλλουν καταλυτικά στην διατήρηση της μνήμης, στην διεκδίκηση των οφειλών και τον επαναπατρισμό των αρχαιολογικών θησαυρών της Κρήτης και γενικότερα της χώρας.

Αγωνιζόμαστε για να στρατευθούν οι πάντες στο δίκαιο αυτό αγώνα και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να δικαιωθούμε!


 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA