Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου
Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου PDF Εκτύπωση

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 βρέθηκαν οι μαθητές της Γ τάξης του Λυκείου Αρχανών συνοδευόμενοι από τους καθηγητές του στη θέση «Σελί» Αμιρών.  Τα παιδιά επισκέφτηκαν αρχικά το χώρο του πανδημοτικού Ηρώου στα Αμιρά που είναι αφιερωμένο στους αντιστασιακούς αγώνες των Βιαννιτών που εκτελέστηκαν την περίοδο της κατοχής και συμβολίζει την ελπίδα προς την Ανάσταση και την Ελευθερία.

Στη συνέχεια, τα παιδιά επισκέφθηκαν το Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου όπου έγινε ξενάγηση.

Στα παιδιά έγινε αναφορά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έγινε προβολή ταινίας όπου έχουν καταγραφεί οι μαρτυρίες από επιζώντες των εκτελέσεων με την περιγραφή των γεγονότων όπως τα έζησαν τότε ως μικρά παιδιά αλλά και τις συνέπειες και τις κακουχίες πού υπέστησαν μετά τα γεγονότα.

Σαν φόρο τιμής έψαλαν τον Εθνικό ύμνο και κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε  η κ. Ινιωτάκη Δέσποινα, η οποία  ευχαρίστησε τα παιδιά και τους καθηγητές που επέλεξαν να εντάξουν στο πρόγραμμά των εκπαιδευτικών εκδρομών τους την επίσκεψή τους  στο Μουσείο Ολοκαυτώματος  του μαρτυρικού Δήμου Βιάννου.

mouseio_olokaftomatos.jpg

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA