Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μέτρα για την Άρδευση Καλλιεργειών κατά την Αρδευτική Περίοδο 2024 λόγω Λειψυδρίας
Μέτρα για την Άρδευση Καλλιεργειών κατά την Αρδευτική Περίοδο 2024 λόγω Λειψυδρίας PDF Εκτύπωση

Από το Δήμο Βιάννου εκδίδεται η παρακάτω ενημέρωση με μια σειρά μέτρων για την αρδευτική περίοδο του τρέχοντος έτους, λόγω του προβλήματος της λειψυδρίας:

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές παραγωγούς άρδευσης του Δήμου Βιάννου για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την νέα αρδευτική περίοδο ως κανονιστική διάταξη και παρακαλούμε να λάβουν τα μέτρα τους, έτσι ώστε να προγραμματίσουν τις καλλιέργειες τους προσαρμοσμένοι στα νέα έκτακτα μέτρα.

 1. Ελιές: α) Ορεινή ζώνη: αρδεύσιμη ποσότητα 4κυβ./δένδρο/έτος, β) Παραλιακή ζώνη: αρδεύσιμη ποσότητα 5 κυβ. /δένδρο/έτος.
 2. Θερμοκήπια κηπευτικών: αρδεύσιμη ποσότητα 700 κυβικά/στρέμμα.
 3. Καλλιέργεια μπανανών: Θερμοκήπια και υπαίθρια: αρδεύσιμη ποσότητα 850 κυβ./στρέμμα.
 4. Απαγορεύονται για την τρέχουσα περίοδο (2024) νέες θερμοκηπιακές ή υπαίθριες καλλιέργειες, καθώς και η καλλιέργεια δεύτερης καλοκαιρινής θερμοκηπιακής ή υπαίθριας καλλιέργειας σε όλα τα είδη καλλιεργειών .
 5. Περιορισμός των κήπων για οικιακή χρήση στα 20 τετρ./άτομο και άρδευση δυο φορές την εβδομάδα με 3 κυβ./στρ. ανά πότισμα.
 6. Οι καταναλωτές άρδευσης υποχρεούνται σε τακτικό έλεγχο των υδρομετρητών άρδευσης και των δικτύων τους σχετικά με τις καταναλώσεις και τις διαρροές για τον οποίο φέρουν την αποκλειστική ευθύνη, άσχετα με τον τόπο διαμονής τους.
 7. Σε περίπτωση που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες η άρδευση των καλλιεργειών να πραγματοποιείται κατά τις νυκτερινές ώρες.
 8. Ελλειμματική άρδευση ελαιώνων και άλλων δενδρωδών, αν διαπιστωθεί πτώση στάθμης των γεωτρήσεων.
 9. Διακοπή άρδευσης από μικτές γεωτρήσεις ή από πηγές, στις περιπτώσεις που παρουσιαστεί μείωση στάθμης ή παροχής αντίστοιχα, προκειμένου να δίδεται προτεραιότητα στην εξασφάλιση νερού για ύδρευση.
 10. Απαγόρευεται για την φετινή περίοδο η σύνδεση νέων παροχών και φυτεύσεις νέων καλλιεργειών.
 11. Ο Δήμος δε φέρει ουδεμία ευθύνη σε περίπτωση αδυναμίας άρδευσης, λόγω ανεπάρκειας του παρεχόμενου νερού.
 12. Απαγορεύεται η σύνδεση στο Δημοτικό δίκτυο άρδευσης όσων κατέχουν άδεια χρήσης νερού για άρδευση, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή της αφαίρεσης της άδειας χρήσης νερού που διαθέτουν.
 13. Η ισχύς των παραπάνω μέτρων αντιμετώπισης της ανομβρίας ορίζεται μέχρι 31-12-2024.

 

 

Σχετικά αρχεία

Ανακοίνωση - Αρχείο pdf (571 KB)

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA