Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Δράσεις για την Ευαισθητοποίηση των Παιδιών και την Προώθηση της Κυκλοφοριακής Αγωγής
Δράσεις για την Ευαισθητοποίηση των Παιδιών και την Προώθηση της Κυκλοφοριακής Αγωγής PDF Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης κοντά στους μαθητές που παρακολούθησαν τις δράσεις στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

 

Ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, βρέθηκε στην πρώτη μέρα λειτουργίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό, στα πλαίσια της δράσης "Ασφαλώς Κυκλοφορώ".

Πρόκειται για μια ακόμη εκπαιδευτική δράση, η οποία έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και την προώθηση της κυκλοφοριακής αγωγής με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της σωστής συμπεριφοράς στους δρόμους.

Ο κ. Μπαριτάκης είδε από κοντά τα διαδραστικά παιχνίδια που στοχεύουν στην εξοικείωση των μαθητών τις βασικές αρχές ασφαλούς συμπεριφοράς στους δρόμους, είτε ως πεζοί, είτε ως ποδηλάτες, είτε ακόμη και ως επιβάτες και συνεπιβάτες.

«Με δεδομένο το γεγονός πως η Κρήτη διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά σε τροχαία και νεκρούς στην άσφαλτο, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά μέγιστη σημασία. Μέσα από τα διαδραστικά ενημερωτικά παιχνίδια, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να μάθουν να ερμηνεύουν τις πινακίδες σήμανσης και να συμπεριφέρονται τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, είτε είναι πεζοί, είτε ποδηλάτες, είτε επιβαίνοντες σε ένα όχημα.

Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στη διαμόρφωση μαθητών, προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί, οι οποίοι θα σέβονται τόσο τους συμπολίτες τους, όσο και τους ίδιους τους εαυτούς τους, σε σχέση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όσο και τα δικαιώματα των άλλων πολιτών», επισήμανε ο Δήμαρχος Βιάννου, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήρια του προς τους διοργανωτές και εξέφρασε την ελπίδα, αυτές οι εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες να συνεχιστούν με τρόπο συστηματικό και στο μέλλον.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο Δήμος Βιάννου, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, προκειμένου να εκδοθεί από κοινού ένας ενημερωτικός οδηγός κυκλοφοριακής αγωγής για όλα τα σχολεία του Δήμου.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου θα κανονιστεί η επίσκεψη μαθητών σχολικών μονάδων του Δήμου Βιάννου στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Ηρακλείου για τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους και την ενημέρωση τους, με γνώμονα την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της σωστής συμπεριφοράς στους δρόμους, αλλά και την πρακτική εφαρμογή του Κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA