Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Η Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας απαιτεί τη Λήψη Σημαντικών Αποφάσεων και Μέτρων
Η Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας απαιτεί τη Λήψη Σημαντικών Αποφάσεων και Μέτρων PDF Εκτύπωση

Ο Δήμαρχος Βιάννου στην Ημερίδα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για το νερό στην Κρήτη

Το μείζον ζήτημα του νερού στην Κρήτη, ήταν αυτό που τέθηκε επί τάπητος στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων και των ΤΟΕΒ.

Μια εκδήλωση στην οποία μετείχε και ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν τα δεδομένα γύρω από αυτό το ζήτημα και ακούστηκαν όλες οι θέσεις για τα προτεινόμενα μέτρα, τα οποία πρέπει να παρθούν, μέσα από έναν ενιαίο σχεδιασμό για την Κρήτη.

Στην τοποθέτηση του στην Ημερίδα, ο Δήμαρχος Βιάννου επισήμανε την ανάγκη, όχι μόνο για την ενεργοποίηση των Δήμων και όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ήδη από τις 14 Μαρτίου στο Δήμο Βιάννου έχουν ανακοινωθεί μια σειρά από προληπτικά μέτρα για την άρδευση καλλιεργειών κατά την αρδευτική περίοδο 2024 λόγω της λειψυδρίας, καλώντας άπαντες να προγραμματίσουν τις καλλιέργειες τους προσαρμοσμένοι στα νέα έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μέτρα, τα οποία δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις, εφόσον οι ίδιοι οι δημότες δεν πράξουν με ευθύνη και ενσυναίσθηση και φυσικά εφόσον δεν υπάρξει ένα σχέδιο προς υλοποίηση με τη μορφή του κατεπείγοντος για την Κρήτη συνολικά.

«Στην Κρήτη, η λειψυδρία αποτελεί μείζον ζήτημα, για το οποίο απαιτείται μακροχρόνια στρατηγική, με στόχο την ορθολογική διαχείριση του νερού, την αξιοποίηση επιφανειακών υδατικών πόρων μέσα από τις κατάλληλες υποδομές και την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, ο οποίος σε περιοχές όπως η Βιάννος και άλλες παράκτιες περιοχές κινδυνεύει με υφαλμύρωση.

Η Δημοτική Αρχή Βιάννου, έχει εκπονήσει ήδη μια σειρά από προτάσεις και μελέτες, προχωρώντας στην υλοποίηση έργων υποδομής, με στόχο τη «θωράκιση» του Δήμου. Κάτι όμως που δεν αρκεί καθώς η διασφάλιση του αγαθού που λέγεται νερό για τις γενιές του μέλλοντος, είναι στόχος που απαιτεί πολιτική βούληση. Απαιτεί όμως και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών, με αίσθημα ευθύνης, ώστε να καταφέρουμε και να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Γιατί τα υδάτινα αποθέματα νερού άρδευσης στην Κρήτη μειώνονται δραματικά, με οδυνηρές συνέπειες, για τον πρωτογενή Τομέα, αλλά και εν τέλει την καθημερινότητα όλων. Πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι, καθώς αν οι προβλέψεις για παρατεταμένη ανομβρία συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια, η κατάσταση θα ειναι δραματική», σημείωσε ο κ. Μπαριτάκης μεταξύ άλλων.

Ο Δήμαρχος Βιάννου χαιρέτισε την σύσκεψη που έγινε, χαρακτηρίζοντας την μια εκδήλωση με ουσίας, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πραγματοποίηση της.

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA