Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ένταξη Νέων Έργων στο ΟΣΑΠΥ του Δήμου Βιάννου
Ένταξη Νέων Έργων στο ΟΣΑΠΥ του Δήμου Βιάννου PDF Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΤΗΛ 2895340177
Άνω Βιάννος 19-06-2013

Δελτίο Τύπου

Την ένταξη τεσσάρων νέων έργων του Δήμου Βιάννου συνολικού προϋπολογισμού 668.346,50 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκη, στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση τού Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων. Οι ολοκληρωμένες μελέτες υποβληθήκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βιάννου και άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης τους. Ολα τα νέα έργα περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ΟΣΑΠΥ του Δήμου Βιάννου και είναι:

1."Ανάπλαση τμήματος οικισμού Αμιρά & Διαμόρφωση - Ανάδειξη χώρου Εκτέλεσης στα Μελιανά, Δ. Βιάννου"
Το έργο αφορά στην ανάπλαση της πλατείας και τμήματος οδού στον οικισμό Αμιρά & στη διαμόρφωση - ανάδειξη χώρου εκτέλεσης στα Μελιανά του Δήμου Βιάννου.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνει:

  • Διαμόρφωσης Πλατείας στην κεντρική είσοδο του οικισμού Αμιρών.
  • Διαμόρφωση από την Κρήνη ως τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
  • Διαμόρφωση συνοικίας Μουρί- Χαλκιάδο.
  • Διαμόρφωση και ανάδειξη του ιστορικού χώρου εκτέλεσης & ομαδικών τάφων στα Μελιανά.
  • Διαμόρφωση χώρου κίνησης των επισκεπτών.
  • Ανάδειξη και διαμόρφωση φυσικών στοιχείων χώρου.

2."Αποκατάσταση Παραδοσιακού Νερόμυλου στην Άνω Βιάννο και παράπλευρου κτιρίου - πρώην Δημαρχείου Βιάννου - με μετατροπή του σε Δημοτική Βιβλιοθήκη"
To έργο αναφέρεται στην αποκατάσταση και διαμόρφωση του παραδοσιακού νερόμυλου και του κτηρίου του πρώην δημαρχείου Βιάννου και την μετατροπή του σε δημοτική βιβλιοθήκη.

Τα κτήρια βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του οικισμού Άνω Βιάννου και αποτελούν μαζί με την παλιό δημοτικό σχολείο ένα ενδιαφέρον κτιριακό σύνολο στο κέντρο του παραδοσιακού ιστού του οικισμού. Το ισόγειο κτήριο (πρώην Δημαρχείου) ιδιοκτησίας Δήμου Βιάννου στέγαζε έως πρόσφατα τις επιτελικές υπηρεσίες του δήμου Βιάννου. Πρόκειται για παλαιό λιθόκτιστο ισόγειο κεραμοσκεπές κτίσμα συνολικού εμβαδού 71,81 Μ2.

Ο Νερόμυλος ιδιοκτησία και αυτός του Δήμου Βιάννου στον οποίο αναφέρεται η παρούσα απόφαση ένταξης βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του οικισμού Άνω Βιάννου όπου δεσπόζει ο αιωνόβιος πλάτανος του χωριού. Ανήκει στην κατηγορία του «ελληνικού» τύπου με εσωτερικό, οριζόντιο υδροτροχό (φτερωτή).

3."Αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου πρώιμης Βυζαντινής εκκλησίας Αγ.Θεοδώρου, Τ.Κ. Χόνδρου, Δήμου Βιάννου"
Το προτεινόμενο έργο αφορά την αξιοποίηση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου πρώιμης Βυζαντινής εκκλησίας Αγ. Θεοδώρου, Τ.Κ. Χόνδρου, Δήμου Βιάννου.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνει την αναδόμηση του περιμετρικού μαντρότοιχου στον αύλειο χώρο και επανατοποθέτηση της κατεστραμμένης αψιδωτής πύλης. Εντός του αύλιου χώρου προβλέπεται πλακόστρωση από πέτρα τοπικής προέλευσης. Για την εξασφάλιση της φωταγώγησης κατά τις νυκτερινές ώρες, θα τοποθετηθούν στήλες φωτισμού, μινιμαλιστικού - κλασσικού τύπου. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία χαμηλής φύτευσης για τον καλλωπισμό και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου.

Τέλος με την τοποθέτηση ξύλινων καθισμάτων από ξύλο καστανιάς εξασφαλίζεται η στάση και ανάπαυση των επισκεπτών.

4."Δημοσιοτητα -Προβολή Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) Δήμου Βιάννου"
Σκοπός είναι να προβληθούν οι υποδομές και τα αξιοθέατα, καθώς και οι διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με την τοπική παράδοση της περιοχής που αναπτύσσονται τα προβλεπόμενα από το ΟΣΑΠΥ έργα, όχι μόνο στο πλαίσιο της απλής παρουσίασης αλλά και στο πλαίσιο της εμβάθυνσης στο περιεχόμενο μέσα από την παροχή μιας ουσιαστικής πληροφόρησης και μιας πιο λειτουργικής περιήγησης του χρήστη.

Η πράξη περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Δημιουργία Τουριστικού Οδηγού Δήμου Βιάννου.
  • Δημιουργία Βιβλίου - Λευκώματος που θα αναδεικνύει το ανθρωπογενές, φυσικό και πολιτιστικό Περιβάλλον του Δήμου Βιάννου, μέσα από ένα «οδοιπορικό» στους τόπους και χώρους των παρεμβάσεων που υλοποιούνται από το ΟΣΑΠΥ και θα καλύπτει το σύνολο της ενδοχώρας του δήμου.
  • Δημιουργία Τουριστικού Χάρτη Πολιτιστικών και Φυσιολατρικών Διαδρομών της ευρύτερης περιοχής του δήμου.
  • Δημιουργία 5 Θεματικών Τετράπτυχων.

Με την ένταξη των παραπάνω έργων ο Δήμος Βιάννου καλύπτει το 90% των προτάσεων που είχε υποβάλει στο Ο.Σ.Α.Π.Υ. στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Βιάννου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης για την άριστη συνεργασία και προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε ο Δήμος Βιάννου να προχωρήσει στην ένταξη σημαντικών και αναγκαίων για την ανάπτυξη του τόπου έργων που καθημερινά πλέον εκτελούνται στον Δήμο.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA