Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ο Δήμος Βιάννου αντιδρά στο ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας
Ο Δήμος Βιάννου αντιδρά στο ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας PDF Εκτύπωση

Ως κεραυνός εν αιθρία έχει πέσει στο Δήμο Βιάννου η πληροφορία πως το κατάστημα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας αναμένεται να αναστείλει τη λειτουργία του στις 31 Γενάρη του 2020, δηλαδή σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από την είδηση αυτή, με τη Δημοτική Αρχή να αναλαμβάνει πρωτοβουλία, μέσα από σειρά ενεργειών, για να μην κλείσει το συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα, τη λειτουργία του οποίου έχει στηρίξει διαχρονικά σύσσωμη η κοινωνία του Δήμου.

Στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που έγινε στο Δήμο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σειράς ενεργειών, με στόχο σε πρώτη φάση την ενημέρωση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και την ενεργοποίηση όλων των Βουλευτών, των αρμόδιων Αρχών των τοπικών φορέων και των απανταχού Βιαννιτών.

Ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα που έχει ανακύψει τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή κινείται ήδη αναλόγως με στόχο την αποτροπή αυτού του δυσάρεστου ενδεχόμενου.
«Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα έχει στηριχθεί έμπρακτα από το Δήμο, τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους, από ιδιώτες, από όλη την κοινωνία της Βιάννου συνολικά. Ένα ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος - εφόσον επιβεβαιωθεί και επίσημα η εν λόγω πληροφορία - θα έχει πολλές επιπτώσεις στην καθημερινότητα όλων των πολιτών και πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί», επισήμανε ο κ. Σταυρακάκης χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή, στην κατεύθυνση της επίλυσης αυτού του προβλήματος, πέρα από τον κύκλο επαφών και συναντήσεων που έχει ξεκινήσει ήδη, εξετάζει και όλα τα ενδεχόμενα, σε ό,τι αφορά τους τρόπους αντίδρασης και κλιμάκωσης της κινητοποίησης για την αποτροπή του κλεισίματος του τραπεζικού υποκαταστήματος.
 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA