Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σειρά Συναντήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης
Σειρά Συναντήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης PDF Εκτύπωση

Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα, στη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο μια σειρά από θέματα που απασχολούν το Δήμο Βιάννου, είχε ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Η αρχή έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου ο κ. Μπαριτάκης είχε συνάντηση -μέσα σε πολύ καλό κλίμα- με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα υποδομών που έχει ανάγκη ο Δήμος Βιάννου, αλλά και το επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών.

«Το κυρίαρχο θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση αφορούσε την χρηματοδότηση της εγκεκριμένης ακτομηχανικής μελέτης αποκατάστασης της παραλίας Καστρίου - Κερατοκάμπου, λόγω της διάβρωσης, αλλά και η νέα μελέτη που ανατέθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μια μελέτη που αφορά την αποκατάσταση από την διάβρωση της παραλίας Άρβης - Νέας Άρβης.

Επίσης συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Βιάννου στο νέο πρόγραμμα "Νέαρχος" που θα προκηρυχθεί από το Υπουργείο και αφορά παρεμβάσεις σε υποδομές ύδρευσης. Η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη έγινε μέσα σε θετικό κλίμα γύρω από τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Οργανισμού. Θέματα, τα οποία αποτελούν προτεραιότητα μας, με στόχο την ουσιαστική επίλυση τους. Το ευχάριστο είναι ότι κινούμαστε από κοινού, τόσο ο Δήμος Βιάννου, όσο και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου τα έργα που απαιτούνται με στοχευμένες ενέργειες να είναι σε θέση να υλοποιηθούν», επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης.

Αμέσως μετά ο κ. Μπαριτάκης είχε συνάντηση στο μελετητικό γραφείο Ρογκάν, στη διάρκεια της οποίας τέθηκε το ζήτημα της ανάθεσης της ακτομηχανικής μελέτης Αρβης - Νέας Αρβης από τον ΟΛΗ ΑΕ για την συνολική προστασία του παραλιακού μετώπου της περιοχής.

Σημειώνεται ότι η μελέτη έχει προϋπολογισμό 90.000 ευρώ και η οποία με την ολοκλήρωση της θα αποτελέσει το σημαντικό εργαλείο στην αποκατάσταση της διάβρωσης των ακτών των οικισμών της Άρβης και της Νέας Άρβης του Δήμου Βιάννου.

Click image to open!
Click image to open!

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA