Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Παρουσίαση του ειδικού αναπτυξιακού Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δαίδαλος»
Πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Παρουσίαση του ειδικού αναπτυξιακού Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δαίδαλος» PDF Εκτύπωση

Η πρώτη παρουσίαση του ειδικού αναπτυξιακού χρηματοδοτικού προγράμματος «Δαίδαλος» πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βιάννου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση στην οποία έγινε συγκεκριμένα η παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος, για τις περιοχές που γειτνιάζουν με το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου και συγκεκριμένα οι Δήμοι Αρχανών Αστερουσίων, Βιάννου, Μινώα Πεδιάδας Οροπεδίου Λασιθίου και Χερσονήσου.

Η παρουσίαση έγινε από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, που είναι και ο αρμόδιος φορέας, ο οποίος εκπονεί το συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση στην οποία μετείχε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, παρευρέθηκε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.

Ζητούμενο, μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα, όπως επισημάνθηκε είναι η υποστήριξη και προώθηση της αναπτυξιακής πολιτικής των Δήμων που θα επηρεαστούν από την μελλοντική λειτουργία του νέου αερολιμένα στο Καστέλλι Πεδιάδος , σε επιχειρηματικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

«Το ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δαίδαλος», με τη συνεργασία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και τους Δήμους, στοχεύει στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πολιτικής σε δημοτικό, διαδημοτικό και περιφερειακό επίπεδο, προς όφελος των πολιτών, μέσα από την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και την υλοποίηση έργων υποδομής, με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη, την ψηφιακή σύγκλιση και την κοινωνική συνοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης μετά το τέλος της παρουσίασης.

Στην παρουσίαση έλαβαν μέρος οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, οι Διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βιάννου, του Γυμνασίου και Λυκείου Βιάννου, οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων, Άρβης, Άνω Βιάννου, Μάρθας και Χόνδρου, ο εκπρόσωπος του Βλαχάκειου Πνευματικού κέντρου Άνω Βιάννου, οι Πρόεδροι των Αγροτικών Συνεταιρισμών, Άνω Βιάννου, Άρβης, Ψαρής Φοράδας, του Γυναικείου Συνεταιρισμoύ Εμπάρου η “ Έργανος ” καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου.

Εκ μέρους της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ο Διευθυντής Γιώργος Μαυρογιάννης και τα στελέχη Εύα Κατσαράκη, Δημήτρης Μαυρογιάννης και Κατερίνα Χατζέα.

chrimatodotiko-programma-daidalos-3.jpg

chrimatodotiko-programma-daidalos-2.jpg

chrimatodotiko-programma-daidalos-1.jpg

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA