Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ολοκλήρωση Δράσης «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική»
Ολοκλήρωση Δράσης «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική» PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Άνω Βιάννος 07/03/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής-Οδοντιατρικής για τα παιδιά του Δήμου Βιάννου. Ο Δήμος Βιάννου σε συνεργασία με το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας υλοποίησε την Δευτέρα 04 Μαρτίου και την Τρίτη 05 Μαρτίου, τη δράση «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική» η οποία απευθυνόταν στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βιάννου και ο στόχος ήταν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά σε ζητήματα υγιεινής.

Η δράση αφορούσε όλα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου και κατά την διάρκεια της εξετάστηκαν 270 παιδιά. Στα παιδιά που υποβλήθηκαν σε προληπτικό ιατρικό - οδοντιατρικό έλεγχο, από τους οδοντιάτρους, παραδόθηκε ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Για την παρούσα δράση ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης ευχαρίστησε τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και τους οδοντιάτρους που ασχολήθηκαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια, και τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας. Ευχαρίστησε επίσης το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που συμπαραστέκεται με όλες του τις μονάδες σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου, σημειώνοντας ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός και σε μελλοντικές συνεργασίες σε ανάλογα θέματα.

Για την επιτυχία των παραπάνω συνέβαλαν οι:

  • Τάνια Περιμένη: υπεύθυνη δράσης.
  • Ιορδάνης Παπάζογλου: οδηγός κινητής μονάδας.
  • Αθανασία Κακαρκούμπα: κοινωνική λειτουργός.

Οδοντίατροι:

Σεβαστάκη Ελένη , Κονδυλάκη Μαρινέλλα, και Σωμαράκης Ιωάννης

Ολοκλήρωση Δράσης «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική»

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA