Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Προβλήματα στο Εκτελούμενο Έργο «Παράκαμψη Άνω Βιάννου»
Προβλήματα στο Εκτελούμενο Έργο «Παράκαμψη Άνω Βιάννου» PDF Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Άνω Βιάννος 29-07-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Βιάννου για τα Προβλήματα στο Εκτελούμενο Έργο «Παράκαμψη Άνω Βιάννου»

Με την παρουσία του Αντιπερειφερειάρχη Ηρακλείου κου Ευριπίδη Κουκιαδάκη έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βιάννου σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κατά την εκτέλεση του έργου «παράκαμψη Άνω Βιάννου» Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης, ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ κος Γεώργιος Αγαπάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Βιάννου Πολυχρόνης Λουλάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τριγωνάκης Χαρίλαος και Κονδυλάκης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Άνω Βιάννου Μενέλαος Πετράκης οι επιβλέποντες το έργο μηχανικοί της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, ο ειδικός σύμβουλος του Αντιπερειφερειάρχη Ηρακλείου και πρώην Αντινομάρχης κος Χρήστος Δοριάκης καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που είναι η αποκατάσταση της πρόσβασης μεταξύ του βόρειου και νότιου τμήματος κατά μήκος του δρόμου αφού δεν είχε προβληθεί συνδετήριος άξονας . Η αντιμετώπιση του θα γίνει με την κατασκευή νέου παραλλήλου δρόμου μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου και πλάτους πέντε μέτρων ο όποιος θα συνδέσει μέσω της γέφυρας στο ύψος του νεκροταφείου Άνω Βιάννου την πρόσβαση με τους υπόλοιπους αγροτικούς δρόμους. Για την κατασκευή του θα χρειαστεί να προχωρήσει άμεσα η κτηματογράφηση της περιοχής και να ζητηθούν οι συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις έτσι ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η κατασκευή του συμπληρωματικού αυτού έργου. Στην άποψη αυτή συμφώνησε και ο Αντιπερειφερειαρχης ο όποιος δήλωσε ότι θα βοηθήσει να κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες όπου χρειαστεί.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη σε όλο το μήκος του εκτελουμένου έργου το οποίο εξελίσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς ώστε να παραδοθεί το α εξάμηνο του 2014 όπως έχει προγραμματιστεί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν έρθει στο φως για τα όποια υπάρχει ήδη σχεδιασμός για την αξιοποίηση τους όπως το παλιό ρωμαϊκό καμίνι που έχει ανακαλυφθεί στην τοποθεσία «βραχνός» καθώς αλλά και οι ρωμαϊκοί τάφοι και το παλιό τούρκικο νεκροταφείο. Σκοπός του Δήμου όπως δήλωσε ο Δήμαρχος είναι η αξιοποίηση όλων αυτών με την συνεργασία της αρχαιολογικής υπηρεσίας με την όποια υπάρχει ήδη άριστη συνεργασία.

Παράλληλα ο Αντιπερειφερειάρχης κος Κουκιαδάκης δήλωσε ότι το έργο και προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς. Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Α εξάμηνο του 2014 όπως διαφαίνεται από την εξέλιξη των εκτελούμενων εργασιών αυτήν την περίοδο. Η παράδοση του συγκεκριμένου έργου από τον ΒΟΑΚ θα ανακουφίσει αποτελεσματικά τον οικισμό της Άνω Βιάννου, που σήμερα δέχεται τεράστια κυκλοφοριακή επιβάρυνση, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις για τους διερχόμενους οδηγούς .

130729_parakampsi_web.jpg

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA