Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επιστολή-Διαμαρτυρία για την Ασφάλιση Επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ
Επιστολή-Διαμαρτυρία για την Ασφάλιση Επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΛΗΡ:ΘΕΟΔΟΣΑΚΗ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ

Τηλέφωνο 2895340177
Fax 2895022860
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 09-12-2013

Αρ.πρωτ.11677

Προς

Προς: κ.κ. Υπουργούς

  1. Οικονομικών κο. Ιωάννη Στουρνάρα
  2. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο. Ιωάννη Βρούτση

Κοινοποίηση

  1. Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κο. Βασίλη Κεγκέρογλου
  2. Βουλευτές Ηρακλείου
  3. Διοικητή ΟΑΕΕ

Θέμα: «Ασφάλιση Επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων»

Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή- διαμαρτυρία θέλω να σας γνωστοποιήσω την κάθετη αντίθεση μας στην ρύθμιση που προωθείται και αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2014 για υποχρεωτική ένταξη στον ΟΑΕΕ όλων των επαγγελματιών και εμπόρων που έχουν οποιαδήποτε επαγγελματική ή εμπορική δραστηριότητα σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, και οι oποίοι μέχρι σήμερα είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Πρόκειται για μια ρύθμιση που επιδιώκει να καλύψει, κατ' επιταγή και της Τρόικας, τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά.

Μια τέτοια ρύθμιση θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας και κλείσιμο οικογενειακών επιχειρήσεων, που εξυπηρετούν κυρίως την τοπική κοινωνία του κάθε χωριού αλλά και τους επισκέπτες. Με τέτοιες πρακτικές δεν αντιμετωπίζεται το έλλειμμα του Ο.Α.Ε.Ε., αλλά αντιθέτως θα έχουμε χειρότερα αποτελέσματα.

Οι συνέπειες από την εφαρμογή αυτού του μέτρου θα είναι δραματικές όχι μόνο για τους επαγγελματίες αλλά κυρίως για όλους τους κατοίκους των χωριών κάτω των 2.000 κατοίκων διότι τα καφενεία, τα μικρά παντοπωλεία και τα υπόλοιπα καταστήματα και μικρές βιοτεχνίες που βρίσκονται στα χωριά αυτά, περισσότερο επιτελούν κοινωνικό έργο παρά είναι επιχειρήσεις.Είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούν στο κλείσιμο αφού η εισφορά στον ΟΑΕΕ θα είναι αδύνατο να πληρωθεί από τους επαγγελματίες αυτούς. Άμεση συνέπεια θα είναι να ερημώσουν τα εναπομείναντα χωριά διότι τα καφενεία είναι ο τόπος συνάντηση των συγχωριανών και κέντρο κοινωνικής ζωής.

 

 

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA