Φωτογραφικό υλικό

Καλωσήρθατε στο δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του δήμου μας. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εορτασμός Αγίου Πνεύματος και Ημέρα της Φύσης και της Αντίστασης στην Βιάννο
Εορτασμός Αγίου Πνεύματος και Ημέρα της Φύσης και της Αντίστασης στην Βιάννο PDF Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Πληρ. Θεοδοσάκη Ζαχαρένια
Τηλ 2895340177- Φαξ 2895022860
Κινητό: 6944361368
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Άνω Βιάννος 01-06-2015

Με κάθε λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους κόσμου και των κληρικών του Δήμου έγινε σήμερα στο Οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου η εορτή του Αγίου Πνεύματος, ιερουργούντος του πατήρ Μελχισεδέκ Αρχιμανδρίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου. Παράλληλα, όπως έχει καθιερωθεί, εορτάστηκε η Εθνική Αντίσταση που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Βιάννο.

Στην μνήμη των πεσόντων έγινε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Βιάννου Αριστομένη Συγγελάκη, καθώς και από τους εκπροσώπους των πολιτικών, Αστυνομικών Αρχών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και του εκπρόσωπου των οικογενειών από τους πεσόντες αγωνιστές .

Ο Δήμαρχος Βιάννου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σφαγή της Βιάννου που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι το μήνυμα των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης είναι και επίκαιρο και διαχρονικό.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Δημοτικό Σύμβουλο κο Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος αναφέρθηκε για την Αντίσταση στην Βιάννο και τον αγώνα του λαού της που πληρώθηκε με αίμα και πλήθος νεκρών, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Η Θυσία αυτή τόνισε αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για όλους μας, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές.

Στην εκδήλωσε συμμετείχε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος κος Νίκος Χριστοφάκης, ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Γιαμαλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου Ανθυπαστυνόμος Νικήτας Μελεσάνακης και ο Αρχιπυροσβέστης Δημήτριος Μπιτσακάκης από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βιάννου.

 

Χάρτης Περιοχής

Χάρτης Βιάννου
Πινακοθήκη Βιάννου
Κάθε Παιδί αξίζει μια Οικογένεια
Δασικές Πυρκαγιές
Δήμος Βιάννου - Φύση, Ιστορία, Πολιτισμός
Covid-19
Κονδυλάκεια 2019
ΚΗΦΗ
Μουσείο Ολοκαυτώματος Βιάννου
ΚΕΠ
Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
ΚΕΔΚΕ
Funding
INTERMEDIA